XENIA DESIGN

Nova kolekcija XD spremna za svijet

27.01.2009 u 14:00

Bionic
Reading

Dizajnerica Ksenija Vrbanić snimila je kampanju za kolekciju jesen/zima 2009/10. s kojom uskoro kreće u pohod na velike modne centre

Uspješna hrvatska dizajnerica Ksenija Vrbanić sa svojom modnom markom Xenia Design završila je posljednje radove vezane za novu kolekciju za jesen/zimu 2009/10.

Proteklog je tjedna zajedno sa svojim timom snimila kampanju za tu kolekciju i, zadovoljna konačnim ishodom, spremna je za to da kolekciju pokaže na sajmovima diljem svijeta.

Na samom snimanju, koje se odvijalo u Državnom arhivu u Zagrebu, okupila je ekipu s kojom će uskoro proslaviti punih deset godina prezentiranja na inozemnoj modnoj sceni. Fotograf Marko Grubišić, vizažistica Simona Antonović i manekenka Jelena Golub dio su Ksenijine ekipe koja je i ovaj put u pravom XD duhu radila na kampanji i savršeno prezentirala njezin rad.

Nova kolekcija inspirirana je elegancijom i dendy stilom Oscara Wilda s boemskim umjetničkim duhom. Samu kolekciju najbolje opisuju androgena silueta, šik i dekadencija koji su u službi svakodnevnog izgleda.

Od boja prevladava 'kraljica' crna te nekoliko nijansi sive. Prisutni su tamni, zamrljani tonovi s dodirom električnih boja. Naglasak je na dva tona: bijelom i sivo-smeđem u svojim gradacijama sive.

Kolekcija jesen/zima 2009/10. puna je slojevitih komada koji dopuštaju bezbrojne mogućnosti slaganja novih kombinacija, nosivih i u dnevnoj i u večernjoj varijanti.

S ovom kolekcijom dizajnerica za nekoliko dana putuje na sajmove u Dusseldorf, Kopenhagen i New York osvojiti dosadašnje klijente i njima pridružiti nove.