DUH OSAMDESETIH

Beyoncen dizajner oduševio uzvanike završne večeri Dreft Fashion Weeka

13.06.2010 u 04:40

Bionic
Reading

Kao što je prethodna večer protekla u znaku Lady GaGe, tako su i subotnja modna zbivanja kao po dogovoru protekla u duhu 'Dinastije' i osamdesetih

Iva Jerković, Duško Modrinić, Matija Prskalo, Ankica Dobrić samo su neki od poznatih koji su pratili završnu večer Dreft FWZ-a koja je otvorena zanimljivim nastupom The Rodnik Banda i britanskog dizajnera Philipa Colberta. Revija je započela tipičnim londonskim highstreet haljinicama, ali se nastavila u stilu 80-ih te završila dobrim modelima zanimljivih printova.

Uz osamdesete, kroz večerašnje revije također se provlačio lajtmotiv Rusije, pa su tako modeli Ines Zrnc Gregorine i Milene Rogulj neodoljivo podsjećali na ruske Kozake.
Zagrebačkoj publici predstavila se i Marta Buzolić koja je unatoč tome što su ostali dizajneri predstavljali zimske kolekcije izložila reviju kupaćih kostima i 'multipraktik' odjevnih predmeta, pa su se tako manekenke tijekom revije na pisti presvlačile.

Još jednu godinu zaredom svoju kolekciju pletenine predstavila je i Mina Petra, čiju su reviju nosile mnoge osobe iz javnog života. Ovakve suradnje često ispadnu dosta zgodne, ali postavlja se pitanje koja je svrha manekenki ako svaku drugu reviju nose prijatelji dizajnera.

Za sam kraj ovog tjedna mode organizatori su ostavili ono najbolje, revije Marine Prevolšek i Bodyamra.

Kolekcija Maion by Marina Prevolšek odlična je kombinacija nosivih pret-a-porter komada inspiriranih 80-ih i 'Dinastijom'. Seriju dobrih kaputa dizajnerica je upotpunila vrlo nosivim haljinama i lijepim kombinezonima.

Kao šećer na kraju prikazana je kolekcija londonskog modnog branda Bodyamr koju potpisuje omanski dizajner Amr Ali, čije kreacije nose gotovo najveće svjetske zvijezde poput Beyonce, Kylie, Mary J Blige, Whitney Huston te Tom Ford i mnogi drugi.

U duhu večeri, i on je predstavio haljine inspirirane 80-im godinama prošlog stoljeća, ali na potpuno drukčiji način. Kreacije u stilu Halstona ostavljale su gledateljice bez daha dok su se izmjenjivale u pažljivo produciranom showu.
Haljine su podsjećale na nešto što se nosilo u njujorškom Studiju 54, kultnom filmu 'Boogie nights' ili nešto što se sedamdestih moglo vidjeti na raznim partijima u Miamiju, a na to je posebno podsjetio model koji je nosila Plejbojeva zečica Petra Ivić, čime je dojam, slučajno ili namjerno, bio potpun.