EUROPE FUTURE FASHION

Dizajner Lady Gage zabavio Splićane

06.06.2010 u 14:15

Bionic
Reading

Bosansko-francusko-talijansko-srpska večer modnog festivala u Splitu napokon je ispunila očekivanja: unatoč relativno slabom odazivu publike, dašak glamura zapuhnuo je Prokurative

Iako je glavna zvijezda večeri bio provokativni srpski dizajner s londonskom adresom Marko Mitanovski, predstavivši zvjezdane kostime kojima se nedavno iskreno oduševila Lady Gaga, najveće zanimanje publike izazvala je kolekcija sarajevskog studija JAJE. Ne bez razloga: u promociju se uključio pjevač Elvir Laković Laka, pa su manekenke šetale pistom uz zvuke njegovog novog singla 'Brko'. Organizatori splitskog festivala prevarili su novinare i bili najavili Lakin nastup uživo, no to se nije dogodilo – veseli sarajevski glazbenik promatrao je reviju tek iz prikrajka te davao podršku jednome od modela, sestri Mireli Laković.

 U subotu su predstavljene kreacije studija Omnia meiSlavice Aleksijev, pljesak su zaradile i mlade dizajnerice iz studija KarakaVesna Karuza i Senija Radić, a Francusku kao zemlju partnericu ovogodišnjeg EFF-a zastupao je mladi David Priol. Predstavila se i Italija - bio je tu milanski dizajner modne marke Rosy garbo.

Prvo izdanje Europe Future Fashiona u Splitu nakon druge večeri ipak je zaslužilo prolaznu ocjenu – prije svega zbog čudesnog ambijenta na Prokurativama, ali i prilično zanimljivih kreacija nekoliko desetaka europskih dizajnera. Zanimanje novinara je prilično (akreditiralo ih se preko 60), no javne osobe događaj su zaobišle – barem u prve dvije večeri. Na svoje je zato došlo nekoliko tisuća turista koji su se šetali gradom, jer su izravni prijenos s Prokurativa gledali na projekcijskim platnima na Rivi.

U nedjelju, posljednjeg dana EFF-a, očekuje se bizarna kolekcija Ukrajinke Elene Burenine, fashion week premijera američke dizajnerice splitskih korijena Anamarie Ocasic, iščekuje se i Marta Buzolić (dobitnica nagrade publike na Zagreb Fashion Weeku), a zvijezda večeri trebao bi biti Nizozemac Addy van dem Krommenacker, službeni dizajner showa 'American Next Top Model'.