2. VEČER CRO A PORTERA

Gole grudi, čipka i ultra minice začinile modnu večer

26.03.2010 u 00:09

Bionic
Reading

Linea Exclusive, Fjaba, Leonardo Rodriguez, Ivan Ledenko i Madame Demode predstavili su svoje najnovije kolekcije u sklopu druge večeri Cro A Portera, no najveći pljesak pobrale su nestašne bradavice koje su izvirile iz jednog korzeta

Na samom početku druge večeri, ekipa Cro A Portera odala je počast prerano preminulom vizažistu Tomi Vrbanu kratkim filmom o njemu, da bi zatim na pistu izišli modeli Linee Exclusive, čija su lica njemu u čast bila nenašminkana i skrivena iza čipkastih crnih vela. Kratke ženstvene mini haljinice nježnih tonova ukrašene volanima i stiliziranim cvijećem, duge lepršave romantične haljine bijele boje kreacije su koje će zasigurno pronaći put do mnogih ormara, a za one najhrabrije Linea je pripremila i uski čipkasti bijeli kombinezon kakav smo već vidjeli na nekim ranijim revijama Stelle McCartney.

Sličan se kombinezon, ali u crnoj čipki potkrao i u kolekciji španjolskog gosta na zagrebačkoj modnoj pisti, Leonarda Rodrigueza, koji svoju kolekciju stvara za seksi dominu svjesnu svoje snage. Puno crne boje, čipke, prozirnog tila i PVC-a razbili su tek povremeni bljeskovi čednije, ali i puno dosadnije bež boje i haljina bogatih volanima. Ipak, od prozirnih čipkastih haljina, bluza i kombinezona, najviše je pažnje privukao jednostavni crni korzet kojeg je nosila djevojka Davora Šukera, Dragana Radošević, iz kojeg su neprestano ispadale njezine nestašne grudi.

Modni dvojac Fjaba poigrao se pak šarenim trakama i nitima kojima je u raznim varijacijama razvedrio svoje crne haljinice jednostavnog kroja. Omiljeni domaći 'Manolo Blahnik', Ivan Ledenko, pokazao je kolekciju razigranih cipela vrtoglavo visokih potpetica, a među njima su svoje mjesto našle i stilizirane 'čizmice' za ljetne dane.

Drugu večer Cro A Portera zatvorila je sjajna kolekcija Madame Demode u kojoj su se dizajnerice poigrale odnosom tijela i geometrije te granicom udobnosti kroz kvadratne oblike. Igrom pletenja s neočekivanom strukturom, bojama šampanjca, olova te miksom prozirno bijelih te teških crnih tkanina, dizajnerice ponovo na scenu donose svoj prepoznatljiv stil.

Dok se na otvaranju tražilo mjesto više u ogromnoj podzemnoj dvorani West Gatea, na drugoj večeri izostala je kako gužva tako i velik broj poznatih faca. Bilo ih je tek nekolicina, a među njima su u prvim redovima viđeni Anica Kovač, Željka Antunović, Tihana Harapin, Alka Vujica, Neven Ciganović, Lana Banely i Anita Đuzel, Mara Bratoš, Žanamari Lalić, Indira Vladić Mujkić i Marko Grubnić.

Pred nama su još dvije večeri na kojima će se predstaviti Matija Vuica, Marina Design, Boudoir, ELFS, Anamarija Asanović, Zigman i drugi.