MARKO GRUBNIĆ:

Od nošenja krzna veće su katastrofe Haiti i Čile

09.03.2010 u 14:47

Bionic
Reading

'Moje je pravo da nosim krzna, kao i pravo onih koji to ne žele. Pametnije je da se kao društvo u cjelini posvetimo humanitarnom radu i brizi za drugog čovjeka', rekao je Grubnić odgovarajući Prijateljima životinja

Nakon što se zbog slabosti prema krznenim bundama našao na samom vrhu liste najokrutnijih domaćih celebrityja koju su sastavili Prijatelji životinja, Marko Grubnić uputio je javnosti svoj odgovor na nimalo laskavu titulu. U pismu pod naslovom 'Volim životinje više od onih koji sastavljaju liste', Modni je Mačak objasnio svoj stav.

'Kako živimo u društvu koje poštuje pravo na svaku različitost sukladno tome je i moje pravo da nosim krzna kao i pravo onih koji to ne žele, što ja osobno uvažavam za razliku od drugih. Udruga za zaštitu životinja koja sastavlja tzv. 'crne liste' nas 'ozloglašenih' nositelja životinjskog krzna po meni bi bila vjerodostojna samo ukoliko bi njihova djela govorila više od riječi, a to znači da prestanu konzumirati životinje po pitanju hrane, nošenja kožne odjeće, obuće i svega ostalog što dobivamo od životinja ili općenito svega što koristimo iz prirode. Važnije od toga je činjenica da su se u zadnjih par mjeseci dogodile strašne katastrofe poput Haitija, Čilea, Turske... U njima su život izgubile stotine tisuća ljudi i zato je besmisleno sastavljati ovakve liste i baviti se njima. Osobno smatram da je pametnije da se kao društvo u cjelini posvetimo humanitarnom radu i brizi za drugog čovjeka. Nije li krajnje vrijeme?' stoji u Grubnićevu odgovoru.