VOLE IH VIŠE OD CIPELA

Žene paralelno koriste 17 torbica

28.02.2010 u 14:52

Bionic
Reading

Za mnoge žene investirati u torbu znači investirati u dobar izgled i samopouzdanje, pa nije ni čudo da prosječna žena za života potroši oko četiri tisuće funti (32.000 kuna) samo na torbe

Prema najnovijem istraživanju britanskog portala www.onepoll.com, koje je provedeno na uzorku od tri tisuće žena u dobi od 13 do 81 godine, žene u prosjeku odjednom koriste bar 17 torbi. To podrazumijeva pet torbi za dan, tri večernje torbe, dvije za posao, dvije za odlazak u kupovinu, dvije sportske torbe, dvije putne i jednu za plažu, što odgovara iznosu od 370 funti (oko 3000 kuna).

Žena godišnje kupi barem tri nove torbe, što i ne čudi kada se u obzir uzme da svaka peta žena smatra kako je torba najvažniji dio garderobe, važnija i od cipela, suknji i košulja. Dvije trećine ispitanih žena reklo je da bi kupile i više torbi kada bi ih imale kada iskoristiti.

Više od polovice ispitanica priznalo je da se osjećaju sretnije i imaju samopouzdanja kada nose lijepu torbu, dok ih je 35 posto priznalo da kupuju torbe kako bi se razveselile. Čak 55 posto osjeća zavist kada na drugoj ženi ugleda torbicu koju bi i same rado imale, a trećina ih priznaje da su opsjednute torbama, prenosi Daily Mail.