Moda i ljepota U KOŽNIM ČIZMAMA

Fani Stipković i Sanja Duggan prosvjedovale protiv krzna

  • Autor: Hina/ M.B.
  • 20.2.2010 15:39:00
  • 20.2.2010 15:13:22

Uz Prijatelje životinja koji su prosvjedovali protiv dijela modne industrije koja za odjeću koristi krzno ubijenih životinja našli su se Sanja Duggan, Luka Nižetić i Fani Stipković u kožnim čizmama

Iako su pjevač Luka Nižetić, poduzetnica Sanja Duggan Barbieri i Fani Stipković stajali u prvim redovima s Prijateljima životinja, njihov prosvjed nije bio u potpunosti opravdan. Naime, novinarka Fani ili nije znala zašto je tamo, ili je zaboravila što je obula jer je u kožnim čizmama zagovarala kako ne treba ubijati životinje zbog modne industrije.

Uz nekolicinu poznatih, stotinjak aktivista Prijatelja životinja prosvjedovalo je danas u središtu Zagreba protiv dijela modne industrije koja za odjeću koristi krzno ubijenih životinja i zahtijevali 'grad i 'Hrvatsku bez krzna'.
     
'I nebo plače zbog 70 milijuna životinja'

Predsjednik Prijatelja životinja Luka Oman novinarima je rekao da je kiša, koja je u tom trenutku padala, samo znak da i nebo plače zbog 70 milijuna životinja koje su svake godine ubijene zbog krzna.

Smatramo da je krzno ne samo sramotno nego i treba biti u potpunosti zabranjeno. Svatko tko nosi krzno nosi sramotu, bol i patnju - svatko tko prodaje krzno prodaje bol i patnju, rekao je Oman.

Vrijeme je da uz zabranu uzgoja životinja za krzno bude zabranjena i prodaja krznene odjeće. Okrenimo se suosjećanju, a odbacimo okrutnost, poručio je predsjednik Prijatelja životinja.

Aktivisti su se okupili na Trgu kralja Tomislava odakle su se u glasnoj povorci s brojnim transparentima, uz povike 'Krzno je ubojstvo', 'Krzno je sramota', 'Krzno boli' te pozive građanima da odbace i osude krzno uputili do Trga bana Josipa Jelačića. Zaustavljali su se pred krznarijama gdje su palili svijeće za životinje ubijene zbog glamura.

Na središnjem zagrebačkom trgu su aktivisti održali minutu šutnje za ubijene životinje te položili vijenac uz lijes u kojem su se nalazili dijelovi tijela ubijenih životinja 'pretvorenih' u krznene odjevne predmete.

Prijatelji životinja navode i da zakonska zabrana uzgoja životinja za krzno, koju je podržalo čak 73,7 posto građana i koja je stupila na snagu Zakonom o zaštiti životinja 1. siječnja 2007. uz prijelazno razdoblje od deset godina, pokazuje kako je velika većina građana svjesna da je ubijanje životinja zbog krzna dovoljan razlog da se kaže ne odjeći i dodacima od životinjskog krzna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više