PRODAJA MUNJEVITO RASTE

Svijet poludio za McQueenovim krpicama

16.02.2010 u 16:30

Bionic
Reading

U samo nekoliko dana nakon smrti dizajnera Alexandera McQueena, zavladala je nevjerojatna pomama za krpicama s njegovim potpisom – prodaja je porasla za 1.400 posto! K tome, obožavatelji neprestano dolaze pred njegov dućan u New Yorku i donose cvijeće, ali i kojekakve druge 'dizajnerske uspomene'

Cvijeće ispred McQeenova dućana u New Yorku

Dućan Alexandera McQeena na Meat Packing Districtu u New Yorku ne prestaje ukazivati na duboko žaljenje modoljubaca za modnim velikanom.

Njegovo samoubojstvo stvorilo je doslovno paniku među mnogima koji se pošto-poto žele dočepati nekog od njegovih briljantnih uradaka. Da je živ i da se dogodila takva potražnja za njegovim potpisom, obogatio bi se preko noći i riješio financijske probleme u kojima je uslijed financijske krize grcao njegov modni biznis. Nažalost, stvarnost je drukčija, a on postaje dio još jedne ponavljane priče – bogati se nakon smrti.

Nakon što su njegovi prijatelji i znanci, mahom slavne osobe, u znak sjećanja na nj nosili njegove šalove s lubanjama, oni su i dalje najtraženija roba među fanovima. Bum prodaje obznanili su iz lanaca Sefridges i Liberty, a online prodaja također je munjevita. Kupuju se i jakne, haljine te modni dodaci.

Iz modne kuće Alexander McQueen objavili su pak priopćenje za javnost putem kojeg mole časopise i pojedince koji su posudili dizajnerovu odjeću iz nove kolekcije, proljeće/ljeto 2010, da je vrate.