TJEDAN MODE U NEW YORKU

Zbogom partijanerice, doba je slatkica i dama

16.02.2010 u 11:07

Bionic
Reading

Jednim potezom Marc Jacobs uspio je ushititi publiku na tjednu mode u New Yorku, kako ozračjem, tako i ženstvenom odjećom. Donna Karan crnim je kreacijama obilježila 25 godina branda, Zac Posen pokazao je nosivu kolekciju, dok Herrera ne odustaje od luksuza

Marc Jacobs, jedan od najutjecajnijih dizajnera u SAD-u, okrenuo je novu stvaralačku stranicu. Totalno se odmaknuo od parti djevojke 80-ih kakva je dominirala u njegovim dosadašnjim kolekcijama. Njegove nove haljine dolaze iz nekih profinjenih vremena: većinom A-kroja i dodano im je malo volumena.

Jacobsove slatkice i dame vole eleganciju. Prigrlile su tvid, antilop kožu, kapute od buklea, malo prozirnih detalja i svakako malo svjetlucavih iskrica za posebne prilike.

Donna Karan slavila je 25 godina postojanja modne marke, i to kolekcijom koja je gotovo bez iznimke bila u crnoj boji, a haljine uglavnom skulpturalne. Dona Karan se na kraju revije i sama naklonila u jednom od svojih crnih kaputa koji su dojmljivošću i činjenicom da su vrlo nosivi i od strane običnih žena čije su proporcije veće od konfekcijskog broja 0.
Anna Wintour, Demi Moore i Brooke Shields bile su u prvim redovima.

Ovo je stvaran svijet i Zac Posen živi u njemu: njegove hlače i svilene bluze sofisticirane su i nosive. Posen, koji se po medijima nedavno povlačio kao čovjek koji se bori za financisjki opstanak poslovanja, priklonio se tako nenametljivoj, ali vrlo prihvatljivoj chic kolekciji u neutralnim bojama, uz pokoji dodatak magenta obojenog krzna.

Carolina Herrera i dalje zadovoljava ljubitelje luksuza – ovaj put uz vidljiv utjecaj ruskog luksuza. Jakne su podstavljene krznom, oko vrata se izvija lisica, hlače u boji pijeska su od antilop kože, haljine su upotpunjene tilom. Šeširi s visokim obodom nose se i za dnevne prilike.