PO ETIČKIM NAČELIMA

Emma Watson dizajnirala vlastitu kolekciju odjeće

02.02.2010 u 11:02

Bionic
Reading

Nakon što se dokazala na velikom platnu, a zatim i kao model, Emma Watson odlučila je okušati se i kao dizajnerica odjeće

Svestrana mlada glumica dizajnirala je kolekciju odjeće za People Tree. Riječ je o kolekciji etički prihvatljive odjeće, izrađene po načelima fair tradea i u skladu s očuvanjem okoliša.

'Vrlo je teško prepoznati što je dobro, a što loše na tržištu, teško je pronaći modernu mladenačku, a istovremeno etički prihvatljivu odjeću', objasnila je 19-godišnja zvijezda filmskog serijala o Harryju Potteru. 'Upravo zato sam se odlučila na suradnju s modnom kućom People Tree kako bismo zajedno kreirali kolekciju na koju bismo bili ponosni, kako u dizajnerskom tako i u etičkom smislu.'

'Mislim da mladi ljudi poput mene postaju sve svjesniji humanitarnih i ekoloških tema koje su povezane s modom. Mislim da žele pravilno odabrati, no za to na tržištu nema puno prilike. Svidjela mi se prilika da uz pomoć mode pomognem da se umanji siromaštvo i nepravedan rad', kazala je Emma.

'Vrlo nam je drago da je Emma prihvatila izazov da nam pomogne da People Tree pokaže mladoj generaciji kako poželjna, nosiva i dostupna može biti odjeća izrađena po načelima 'fair tradea'. Emma je objedinila svoju ljubav prema modi, sjajan osobni stil i mladenačku perspektivu kako bi stvorila kolekciju koja će biti privlačna novoj publici', rekla je vlasnica modne kuće People Tree, Safia Minney.