Moda i ljepota UNATOČ EKO CERTIFIKATIMA

Odjeća iz H&M-a sadrži GMO!

  • Autor: G. A.
  • 26.1.2010 16:02:50
  • 26.1.2010 15:29:12

Svi koji su se poveselili zbog toga što je popularni lanac počeo nuditi sve više odjeće s potvrdom 'od organskog pamuka', debelo će se razočarati. Neovisna testiranja pokazala su da je dio pamuka označen kao organski zapravo genetski modificiran

Dio odjeće iz H&M-a koja je nosila certifikat 'organski' zapravo je kontaminiran genetski modificiranim pamukom iz Indije, piše njemački Financial Times.

Indijske vlasti kažu su prijevare poprimile divovske razmjere i za to krive agencije zadužene za provjeru i izdavanje certifikata. Međutim, udruge za zaštitu potrošača ističu da dio krivnje leži i na brendovima koji kupuju pamuk jer bi trebali biti oprezniji oko nadzora proizvođača pamuka.

Zbog nekorektne provjere pamuka već su novčano kažnjeni EcoCert i Control Union, organizacije zadužene za certifikaciju pamuka.

Iako se pokazalo da je genetski modificirano bilo čak 30 posto pamuka koji je stigao iz Indije, H&M je  poručio kupcima da nema razloga za paniku i da nema dokaza da je baš pamuk koji je stigao u njihove tvornice genetski modificiran.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više