TJEDAN MUŠKE MODE

Pariški dečki oblače se kao boksači

22.01.2010 u 15:34

Bionic
Reading

Prvi dan Tjedna muške mode u Parizu gotovo je uvjerio modnu publiku da će piste početi nuditi više odjeću, a manje doživljaj. Da tako odjeven muškarac ipak nije dosadan, uvjerili su nas Louis Vuitton, Jean Paul Gaultier, Issey Miyake i Dries Van Noten

Kolekcije koje veliki svjetski dizajneri najavljuju za sezonu jesen/zima 2010/2011. nosivije su nego ikad. Paul Helbers je za Louis Vuitton odbacio jake i šarene prošlosezonske boje i vratio se neutralnim bojama, crnoj, sivoj, uz nešto smeđe i boje bijele kave. Najjači Vuittonovi komadi i dalje ostaju bazični komadi odjeće i modnih dodataka: odijela, kožne jakne, fina pletiva, šalovi i nevjerojatne torbe.

Za malo spektakla na pisti se ipak pobrinuo Jean Paul Gaultier. Njegov show na pisti počele su dvije žene koje su se hvatale kao u ringu, a onda su počeli izvirati okrvavljeni i ranjeni muškarci…

Kao što je uvodni dio revije najavio, Gaultierova odjeća prikladna je upravo za ring. Malo koji muškarac bi se branio od veste s prevelikom kapuljačom ili finih štreberskih pulovera, odlične su i kratke, uske kožne jakne, no košulje s printom ljudskih mišića u raznim bojama, ipak su rezervirane za smjelije dečke koji vole šokirati.

Dries Van Noten

Muškarac kakvog zamišlja Issey Miyake voli crvenu boju te malo zelene u kombinaciji s crnom, sivom i svijetlosmeđom. Voli široke hlače na koje nosi široke košulje, ponekad uz bijelu košulju zakopčanu do grla nosi vestu s kapuljačom preko glave, a njegovo ključno odijelo neodoljivo podsjeća na maskirno.

Dries Van Noten igra se svijetlosmeđim nijansama kaputa bez rukava stegnutih u pojasu i karirano-prugastim košuljama. Šokira prugastim odijelom poput zatvorskih pidžama, ali i indigoplavim hlačama na bijelo-crne pruge.

Pogledajte fotogaleriju i uvjerite se koliko su doista nosive kolekcije s Pariškog tjedna mode.