STO GODINA HRVATSKE KOSTIMOGRAFIJE

Izložba studenata TTF - modul kostimografija

19.01.2010 u 15:54

Bionic
Reading

U utorak, 19. siječnja u 12 sati, u Galeriji ULUPUH u Zagrebu u Tkalčićevoj 14 otvara se Izložba studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta – modul Kostimografija. Izložba se održava u okviru velikog projekta Sto godina hrvatske scenografije i kostimografije 1909. – 2009.

 

Riječ je izložbi prve i druge generacije studenata diplomskog studija Modnog dizajna, modula Kostimografija. Prema riječima voditeljice modula, prof. Nine Režek-Wilson: 'Ovaj je program nastao kao promišljanje naših vrhunskih kostimografa i bivših studenata i polazi od činjenice da za taj studij postoji veliki interes i potreba. Iz suradnje sa Akademijom dramskih umjetnosti (ADU) došlo je do razmišljanja o zajedničkom studiju od kojih bi stručni i bazični dio bio na Tekstilno-tehnološkom fakultetu zbog opremljenosti studija potrebnim prostorima i radionicama, a ostali predmeti vezani za kazalište, film i TV izvodili bi se na ADU kao obavezni i izborni predmeti. Na preddiplomskom studiju modnog dizajna studenti stječu prva bazična i stručna znanja koja im kasnije koriste na diplomskom studiju kostimografije.'

Na izložbi se predstavljaju radovi dvadesetak studenata nastali u okviru predmeta Primijenjena kostimografija. Voditelj modula Kostimografija je Nina Režek-Wilson, redovna profesorica, a mentor predmeta Primijenjena kostimografija Danica Dedijer.

Više o studiju moguće je pročitati na: http://www.ttf.hr/index.php?str=95

Izložba će biti otvorena do 22. siječnja, radnim danom od 10 do 17 sati (četvrtkom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati).