TOP 10 NAJUSPJEŠNIJIH

Gisele Bundchen i dalje najbolje plaćeni model

11.01.2010 u 11:54

Bionic
Reading

Supermodel Gisele Bundchen i dalje čvrsto drži mjesto najplaćenijeg modela na svijetu sa zaradom od nevjerojatnih 35 milijuna dolara

Brazilska ljepotica titulu najplaćenijeg modela na svijetu drži još od 2006. godine, a samo prošle godine je zaradila 35 milijuna dolara, čime je svoje bogatstvo povećala na 150 milijuna dolara. Osim što nosi revije, Gisele zarađuje i kao zaštitno lice mnogih brandova od Ralpha Laurena do Victoria’s Secreta, a posjeduje i vlastitu liniju popularnih japanki Ipanema. Okušala se čak i u glumi, s malom ulogom u filmu ‘Vrag nosi Pradu’.

Odmah iza Gisele, na listi najbolje plaćenih modela je Heidi Klum s vrlo uspješnom poslovnom karijerom, ali i obiteljskim životom. Prošle godine zaradila je 14 milijuna dolara. Osim kao model, Heidi zarađuje i kao dizajnerica odjeće, obuće i nakita te kao voditeljica TV emisija. Ima i dva branda parfema, a usto još i piše i slika.

Kate Moss treća je na listi najplaćenijih modela sa zaradom od 7,5 milijuna dolara. Zadnjih godina Kate je poznatija po svom privatnom životu nego po modnim angažmanima, no ona i dalje intenzivno sudjeluje u modnom svijetu. Zaštitno je lice Rimmela, dizajnira za Toshop, a okušala se je i u svijetu glazbe.

Sa zaradom od sedam milijuna dolara na četvrto mjesto je zasjela Adriana Lima, najpoznatija po svojem angažmanu u Victoria's Secretu. Odmah iza nje na listi je još jedna anđelica Victoria's Secreta, Doutzen Kroes, sa zarađenih šest milijuna dolara. Njihova kolegica, anđelica Karolina Kurkova zaradila je pet milijuna.

1. Gisele Bundchen: 35 milijuna dolara; procijenjeno bogatstvo: 150 milijuna dolara
2. Heidi Klum: 14 milijuna dolara
3. Kate Moss: 7,5 milijuna dolara
4. Adriana Lima: sedam milijuna dolara
5. Doutzen Kroes: šest milijuna dolara
6. Karolina Kurkova: pet milijuna dolara
7. Natalia Vodianova: 4,8 milijuna dolara
8. Carolyn Murphy: 4,5 milijuna dolara
9. Daria Werbowy: 3,8 milijuna dolara
10. Miranda Kerr: 3,5 milijuna dolara