BOLJA OD LADY GAGE I KATE MOSS

Alexa Chung najbolje odjevena po izboru Voguea

24.12.2009 u 09:36

Bionic
Reading

Lady GaGa, Kate Moss, Michelle Obama, samo su neke od slavnih dama koje su se našle na Vogueovoj listi najbolje odjevenih u 2009. No ispred svih njih, na samom vrhu, našla se je mlada TV-prezenterica, nekadašnja manekenka Alexa Chung

Britanski model, a odnedavno i prezenterica na britanskoj televiziji Alexa Chung (26) proglašena je u godišnjem izboru prestižnog Voguea najbolje odjevenom ženom. Njezino imenovanje izazvalo je brojne kritike, ne toliko zbog njezinog osebujnog stila, već zbog njezinog (pre)mršavog izgleda, zbog čega se već i prije izjašnjavala da nema nikakvih zdravstvenih problema. Kritičari trenda mršavosti zaključili su da je ona samo zadnja u nizu premršavih modela koje mladim djevojkama daju loš primjer svojim nerealnim tijelima. Alexa je pak Vogue oduševila svojim pomalo staromodnim stilom koji odlično kombinira s trendi detaljima, a koji je u slavnom magazinu nazvan 'schoolgirl meets grandma'.

Na drugom mjestu top liste najbolje odjevenih našla se je francuska glumica Audrey Tautou, koja je ove godine utjelovila slavnu modnu ikonu Coco Chanel. Treće mjesto pripalo je glumici Sarah Jessici Parker koju zahvaljujući njenoj ulozi u seriji i filmu ‘Seks i grad’ mnogi smatraju ikonom stila.

Na listi su se našle još i druge glumice, među kojima i Emma Watson (šesto mjesto), Sienna Miller (sedmo mjesto), Freida Pinto (deveto mjesto), Leighton Meester (13. mjesto) i Angelina Jolie koja je ove godine zauzela tek 15. mjesto, daleko iza svojih znatno mlađih kolegica.

Ikone stila poput Kate Moss i Lady GaGa također su na listi, no ne i vrlo visoko. Kate je zauzela tek 10. mjesto, a Lady Gaga 11. Prve dame Michelle Obama i Carla Bruni-Sarkozy zauzele su 14. i 19. mjesto. Listu od 20 najbolje odjevenih zaključila je punašna kontroverzna pjevačica Beth Ditto koju njena linija nimalo ne sputava da izrazi svoj pomaknuti smisao za modu.