NEMAM NIŠTA ZA OBUĆI

Žene nose samo 10 posto odjeće iz ormara

17.12.2009 u 11:19

Bionic
Reading

Četvrtina žena nosi samo 10 posto odjeće iz ormara. Tim slijedom, čak 90 posto žena na nekoj od krpica još uvijek ima etiketu

Poznata je zaluđenost ženskog spola šopingom, no bizarnosti nikad dosta, pa kupuju krpice koje im toliko trebaju da s njih mjesecima, ako ne i duže, ne skinu ni etiketu.

Da stvar bude i gora, čak 79 posto žena u prošlosti je kupilo bar jednu krpicu za koju su znale da je nikada neće obući. Anketu je proveo Mycelebrityfashion.co.uk intervjuirajući 1623 žene u dobi između 18 i 30 godina.

Žene se vječito bore s kilogramima i većina, njih 84 posto, u ormaru drži odjeću u koju više ne stanu, no nadaju se da će smršavjeti i vratiti ih u život.

Kad je u pitanju starost krpica, i tu su žene nadobudne, 46 posto ih ima nešto staro više od deset godina što čuvaju u nadi da će se jednom opet vratiti u modu.

Među ženama koje oblače manje od pola svoje garderobe koju posjeduju glavni je razlog tomu navika, jer kažu da su zaglavile u rutini stila.

Samo osam posto žena nosi svu robu koju posjeduje, no tri od pet kažu da imaju i duple komade, primjerice dva para istih traperica.

Svaka treća žena izjavila je da nije zadovoljna svojim stilom, a više od pola ih je reklo da ih financijska situacija sprečava da izgledaju kako žele.