GLAMUR KAKAV VOLIMO

Ovo su uvjerljivo najljepše haljine s dodjele Oscara

23.02.2015 u 13:19

  • +10

Najbolje haljine s dodjele Oscara

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Dodjela Oscara, osim nagrada za filmska postignuća, uvijek je zanimljiva zbog glamuroznih kombinacija koje slavni biraju. Prava je to prilika da se na crvenom tepihu pokažu u najboljem izdanju kao što su to uspjele Jessica Chastain, Reese Witherspoon, Margot Robbie ili Emma Stone

Jennifer Aniston odjenula je prelijepu sjajnu haljinu Atelier Versace kojom je istaknula vitku liniju. Iako to nije nje tipičan izbor , možda bi češće trebala riskirati jer su se svi složili da je haljina bila pun pogodak.

Reese Witherspoon
u haljini Toma Forda još je jednom dokazala da je s punim pravom modna ikona Hollywooda. Jednostavna bijela haljina s dva crna detalja bezvremenski je klasična i lijepa pa bi jednako dobro u njoj izgledala i za nekoliko godina.

Jedna od najljepših haljina na ovogodišnjoj dodjeli Oscara sigurno je bila ona lijepe Lupita Nyong'o. Direktor brenda Calvin Klein, Francisco Costa, za nju je izradio haljinu s više od 6.000 perlica pa je glumica odmah zapela za oko i publici i kritici.

Dok je Lupitina haljina bila klasičnijeg kroja u donjem dijelu, Jennifer Lopez pokazala je svu raskoš u Elie Saab Coutureu. Nježna boja haljine taman je bila dovoljna za dubok dekolte i glamurozni kroj u kojem je pop diva izgledala poput princeze. Dodate li tome ogrlicu Neil Lane od 2,5 milijuna dolara, J. Lo definitivno je spremna za život u dvorcu s princem.

Želite li biti elegantni, nećete pogriješiti s crnom bojom, a to je znala i modna maherica Cate Blanchett u prelijepoj haljini Johna Galliana za Maison Margielu. Vitku liniju crna je haljina dodatno naglasila, a kombinaciju podigla tirkizna ogrlica Tiffany & Co.

Sienna Miller prva se ohrabrila nositi haljinu Petera Coppinga koji dizajnira za Oscara de la Rentu, a to nikoga nije začudilo jer je slavna britanska ljepotica odavno proglašena modnom ikonom koja ne zna pogriješiti. Tamnoplava haljina takozvanog kroja sirene bila je pravo osvježenje na crvenom tepihu zahvaljujući igri tekstura od crnog donjeg dijela ukrašenog cvjetovima.

Nicole Kidman bila je pak čista suprotnost Sienni, u pozitivnom smislu. Haljina prepuna šljokica s crvenim povezom u struku na njoj je izgledala spektakularno, a potpisuje ju Louis Vuitton.

Poput Jennifer Lopez, i Emma Stone odlučila se za kralja haljina na crvenom tepihu - Elie Saab. Emma je također imala kreaciju prepunu sjajnih detalja i perlica, ali posebnom je čini neobična nijansa zelene boje koju ne može svatko nositi tako lako i s toliko stila.

Meryl Streep uvijek je bila posebna i sasvim drugačija glumica od ostalih holivudskih diva pa ni na dodjeli Oscara nije razočarala svojim odabirom. Istaknula se kompletom s potpisom modne kuće Lanvin i pokazala da maksi suknja itekako može biti dio glamuroznog stila.

Ako netko može donijeti dašak pravog holivudskog glamura na crveni tepih, onda je to Jessica Chastain. Haljina Givenchy Couture od satena u tamnoplavoj boji sjajno joj je grlila obline, a malo sjaja dodala je šljokicama na prsima koje su istaknule seksi dekolte.

Naomi Watts
imala je razloga dati sve od sebe i u modnom smislu jer je bila dio postave hvaljenog i nagrađenog filma 'Birdman'. Odabrala je Armani Privé, haljinu od organze koja je bila izrađena od bijelih i crnih kristalića s nevjerojatnim efektom pa se sasvim zasluženo našla na listi najbolje odjevenih ljepotica.

Margot Robbie izazavala je veliki ushit u crnoj haljini Saint Laurent. Čak je i teško izdvojiti što je ljepše na njoj – nabori na dekolteu, tkanina koja divno pada od struka prema tlu ili rukavi koji podsjećaju na stari Hollywood. Uzmete li u obzir i antiknu ogrlicu Van Cleef & Arpels, koju je 30-ih godina prošlog stoljeća nosila vojvotkinja od Windsora, jasno je zašto glumica ima jednu od najboljih kombinacija na 87. dodjeli Oscara.

Zvijezda aktualnog filma 'Pedeset nijansi sive' Dakota Johnson izazvala je veliko zanimanje i zbog uloge u tom filmu, a pomno je odabrala vatrenocrvenu haljinu Saint Laurent s trendi detaljima od kristalića na jednom ramenu.

Osim što je dobila Oscar za ulogu u filmu 'Still Alice', Julianne Moore briljirala je u haljini Chanel Haute Couture. Klasični kroj bez naramenica odlično joj je pristajao, a sigurno će vas iznenaditi kada pročitate da se na haljini nalazilo 80.000 ručno obojenih šljokica.