ZNANSTVENO DOKAZANO

Evo kako možete izgledati dvostruko privlačnije

25.02.2017 u 14:20

Bionic
Reading

Većina žena svjesna je moći koju ima šminka u transformaciji njihovoiazgleda i samopouzdanja, no mnoge će iznenaditi spoznaja da je za udvostručenje njihove privlačnosti dovoljno tek pet beauty trikova

Od optičkog povećanja očiju do odabira savršene crvene nijanse ruža za usne, ovi beauty trikovi zasnovani na znanstveno dokazanim činjenicama pomoći će svakoj ženi da izgleda još bolje.

Napravite kontrast između očiju i kože

Prema mišljenju stručnjaka časopisa Psychology Today, jedan od simbola ljepote je izraženi kontrast između područja oko očiju i kože. Postići ga možete nanošenjem mekog smeđeg ili taupe sjenila na kapke.

Učinite da vam se oči doimaju većima

Profesor Kang Lee sa Sveučilišta u Torontu otkrio je da se veće oči kod žena smatraju privlačnijima jer se tako doimaju mlađima.

Vizažistica Melissa Sophia savjetuje da na obrve umjesto maskare u gelu nanosite boostere. Obrve zbog gela mogu izgledati teške i začepljene, a toniranje boosterom izgledat će prirodnije. Vrećice ispod očiju prekrijte debljim slojem korektora, na trepavice nanesite maskaru, a na korijenu gornjih trepavica izvucite tanku crnu liniju tekućim crnim linerom.

Nanesite crveni ruž na usne

Od Marilyn Monroe do Rite Ore i Rihanne, žene desetljećima koriste crveni ruž kao sredstvo za privlačenje pažnje. Osjećaj sigurnosti koji rumenilo daje ženama sada je i znanstveno objašnjen. Crvena je boja u psihološkom smislu povezana s toplinom, pozitivnom energijom i motivacijom. Studije pokazuju i da crvena boja pobuđuje emocije, kao i da potiče osjećaj snage i ambicije.

Znanstvenici Sveučilišta u Manchesteru dokazali su da crveni ruž privlači pažnju na usta, osobito kod suprotnog spola.

Obogatite svoje trepavice

Dokazano je da bjelje oči percipiramo kao primamljivije. Da ne bi izbjeljivali oči, možete se poslužiti malom varkom – potamnite trepavice dodatnim slojevima maskare.

Doimajte se preplanulo

Istraživanje objavljeno 2010. u časopisu Dermatologic Surgery pokazalo je da su i muškarcima i ženama preplanule osobe znatno atraktivnije. Za privlačenje dodatne pozornosti dodajte malo preplanulog sjaja.