ODJEĆA IZ SNOVA

Ovo je brend koji obožavaju Ivanka Trump i Amal Clooney

26.02.2017 u 08:00

  • +2

Trendseterice vole Altuzarru

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/Reuters

Bionic
Reading

Mladi dizajner Joseph Altuzarra veliko je ime u svijetu mode, a njegove kreacije često se mogu vidjeti i na slavnim modnim ovisnicama poput Amal Clooney, Ivanke Trump, Kate Middleton, Kate Bosworth ili Kerry Washington

Altuzarra je u mladosti pohađao satove baleta, a prije nego što je samostalno krenuo u modni biznis 2008., stažirao je za Marca Jacobsa, bio freelancer za kuću Proenza Schouler, surađivao s Nicolasom Caitom koji je nekad radio za Rochas, radio s Riccardom Tiscijem iz Givenchyja…

'Svakome tko bi želio pokrenuti svoju modni liniju posavjetovao bih da prvo neko vrijeme radi za druge dizajnere. To je bitno zbog iskustva u industriji. Radio sam za Marca Jacobsa, Riccarda Tiscija i za brend Proenza Schouler. Fascinirala me je njihova nepoljuljana vjera u njihov rad pa čak i ako se ljudima nije sviđao ili ga nisu razumjeli. Riccardo je bio pravi mentor, pružio mi je svu podršku kada sam započinjao svoj biznis', prisjetio se svojih početaka ovaj mladi dizajner.

Prosperitet Altuzarre na modnom tržištu prepoznao je i poznati modni gigant Kering u čijem su vlasništvu i kuće Alexander McQueen, Balenciaga, Brioni, Gucci, Puma, Volcom i Saint Laurent Paris, koji je danas manjinski dioničar Altuzarre.

Ovjenčan vrijednim priznanjima struke, osvojivši i nagradu Fashion Group Internationala Rising Star of the Year, Altuzarra se preselio u SAD 2000. godine, gdje je 2004. diplomirao povijest umjetnosti na Swarthmore Collegeu u Philadelphiji.

Zahvaljujući svojim inovativnim kreacijama, nesvakidašnjim uzorcima i upečatljivim krojevima koji slave žensku liniju, mladog kreatora Jasona Altuzarru (rođen je 1983. u Parizu) često uspoređuju s proslavljenim Tomom Fordom.
Njegova odjeća laska ženskoj liniji, a prepoznatljivost njegova stila upravo je u klasičnim, ali pomaknutim krojevima haljina na preklop ili košulja-haljina koje obožavaju slavne fashionistice.

Jason Altuzarra

Njegove seksi krpice rado nosi poznata odvjetnica za ljudska prava Amal Clooney koju smo mogli vidjeti i njegovim spektakularnim visokim čizmama, upečatljivom kaputu koji naglašava liniju tijela, a velika je obožavateljica i Altuzarrine torbe Ghianda koja dolazi u dva modela - saddle i hobo, dvije veličine (mala i velika) i u četiri nijanse.

Upravo za ovom torbom luduju slavne poput Michelle Monaghan, Zoe Saldane i January Jones koje se ne odvajaju od ovog popularnog modela.

Altuzarra smatra kako je tajna njegova uspjeha u tome što se drži svog prepoznatljivog dizajnerskog potpisa.

'Vrlo mi je bitno ostati svoj koliko je to moguće. Bez obzira na trenutačna modna strujanja, ne odstupam od stila Altuzarra. Čak i kad je minimalizam bio in, nisam odustajao od našeg stila', poručio je francusko-američki dizajner.

Kad je pak riječ o drugim dizajnerima, Joseph ne krije svoje divljenje jednom kreatoru bez kojeg bi svijet mode bio potpuno drukčiji.

'Divim se dosljednosti koju ima Azzedin Alaia. On odbija igrati po modnim pravilima. On zna tko je, zna tko su njegovi klijenti i vjeran je svojoj estetici. To je vrijedno divljenja', rekao je Joseph o proslavljenom tuniško-francuskom dizajneru.

Osim profesionalnog uspjeha, bitan mu je i sretan privatni život.

'Ravnoteža u životu čini me sretnijom osobom i boljim kreatorom', kazao je Altuzarra u jednom intervjuu Altuzarra koji je u braku sa svojim dugogodišnjim partnerom Sethom Weissmanom, stručnjakom za nekretnine.