HUMANITARNA MODNA REVIJA

Predsjednički kandidati na modnoj pisti

04.12.2009 u 11:06

Bionic
Reading

Predsjednički kandidati Vesna Pusić, Vesna Škare Ožbolt, Ivo Josipović, Andrija Hebrang i Nadan Vidošević sinoć su se našli u manekenskoj ulozi na humanitarnoj modnoj reviji u muzeju Mimara


Humanitarna akcija 'Modni dizajneri protiv raka' koju je organiziralo nekoliko hrvatskih udruga za borbu protiv opake bolesti, prošla je u znaku predsjedničkih kandidata. Akcija je organizirana u svrhu prikupljanja sredstava za kupnju novog endobronhalnog ultrazvuka (EBUS). Riječ je o aparatu za rano otkrivanje proširenosti raka pluća koje će služiti za potrebe zagrebačke Klinike za plućne bolesti Jordanovac.

Iako se na reviji pojavio i predsjednički kandidat Milan Bandić, on se ipak nije prošetao pistom nego je sjedio u publici. Bandić je ujedno bio i prvi licitator večeri, a kupio je okićeno božićno drvce za 30 tisuća kuna. Najavio je da će ga darovati novootvorenoj Kući života u Zagrebu.

Bandić se na reviji zadržao svega nekoliko minuta, ali su zato drugi predsjednički kandidati odvojili više svoga vremena za humanitarnu akciju u sklopu koje su pokazali da imaju i manekenskoga potencijala. Pistom su se prošetali odjeveni u haljine i odijela hrvatskih dizajnera, ali oni nisu smjeli sudjelovati u dražbi. Ipak, svaki je kandidat za potrebu humanitarne akcije izdvojio 10 tisuća kuna.

Uz predsjedničke kandidate, odjeću hrvatskih dizajnera nosile su i manekenke, ali i voditelji programa Maja Sever i Robert Zuber. Publika je za svaki pojedini predmet na reviji licitirala, a da je bila široke ruke, pokazuje i podatak da je prikupljeno 270 tisuća kuna.