UVIJEK BESPRIJEKORNA

Evo zašto je Ivanka Trump najstajliš prva kći u povijesti

23.01.2017 u 14:24

  • +14

Svi inauguracijski stajlinzi

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/ Reuters

Bionic
Reading

Ivanka Trump, uspješna poduzetnica i majka troje djece, već neko vrijeme slovi kao ikona stila pa ne čudi da su se njezini outfiti u inauguracijskim danima pratili s velikom pozornošću

Vitka 35-godišnja plavuša što god da odjene izgleda fantastično, a s obzirom na to da ima iskustva kao model, odjevne kombinacije su joj bez greške. Ivanka je na inauguraciji u bijelom odijelu s asimetričnim kopčanjem Oscara de la Rente bila čista senzacija, a svi su pohvalili raskošnu haljinu Caroline Herrere koju je nosila na inauguracijskom balu. Kako piše NY Times, ona je bez sumnje najglamuroznija prva kći u povijesti Bijele kuće.

Kći aktualnog predsjednika Donalda Trumpa odrasla je okružena luksuzom, a modne revije pratila je iz prvih redova još kao djevojčica. S mnogim je dizajnerima u prijateljskim odnosima, poput Ralpha Laurena ili Vere Wang koja je 2009. dizajnirala njezinu vjenčanicu u stilu Grace Kelly. Osim toga, radila je i kao model, a ima i svoju modnu liniju.

'Ivanka je vrlo bitno ime u svijetu mode. Ona jako dobro zna koliko je u javnosti bitan imidž i to primjenjuje u praksi', kaže stručnjakinja za stil Mary Alice Stephenson koja više od 20 godina surađuje s Ivankom Trump. Nježnih crta lica i sjajne linije, lijepa poduzetnica u svijet modelinga zakoračila je sa samo 15 godina kraseći naslovnice brojnih časopisa. Gotovo je nemoguće pronaći fotografiju na kojoj izgleda loše. 'Što god da odjene izgleda sjajno. Ivanka je posebna mlada žena, ona nije samo lijepa, već je ljubazna, pametna, divna majka i supruga i velika zaljubljenica u modu', pohvalila ju je dizajnerica Carolina Herrera.

No Ivanka nije oduvijek imala izgrađen stil pa su se i njoj znale omaknuti trendovske kreacije koje nisu bile najbolji odabir, osobito dok je bila u dvadesetima, poput premale haljine koju je nosila na Met Gala 2004. i neukusne kreacije na balu muzeja Guggenheim dvije godine kasnije. Mladenačka modna lutanja otišla su u povijest kad je uplovila u brak s Jaredom Kushnerom i postala mama te kad je počela graditi svoj prepoznatljiv modni potpis. Danas bira outfite koji odašilju snažnu poruku i odgovaraju njezinoj novoj ulozi majke, supruge i poduzetnice, a često joj kao modni uzori služe bezvremenske modne ikone Grace Kelly i Jackie Kennedy. Za razliku od Michelle Obame koja je voljela eksperimentirati s modom i hrabrim bojama i krojevima, Ivanka njeguje klasičniji stil te kombinira odjeću prokušanih dizajnera poput Herrere, De la Rente, Altuzarre i dr. Čak i u slobodno vrijeme, ništa ne prepušta slučaju pa je obično u jednostavnim crnim trapericama, tenisicama i udobnoj vesti. 'Njezin je modni ukus bezvremenski i klasičan. Neće ga morati mijenjati ni sad kad su oči cijelog svijeta uperene u nju', rekao je Gilles Mendel, kreativni direktor kuće J Mendel čije kreacije Ivanka rado nosi na crvenom tepihu.