PRVA DAMA VS PRVA KĆi

Melania i Ivanka Trump: Tko je koga zasjenio?

23.01.2017 u 13:47

  • +14

Svi inauguracijski stajlinzi

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/ Reuters

Bionic
Reading

Modni svijet ovih je dana budno pratio prvu damu Melaniju i prvu kćer, kako mediji često nazivaju Ivanku Trump, miljenicu novog američkog predsjednika Donalda Trumpa

S velikom pozornosti pratio se svaki outfit Melanije Trump, a ona je svojim elegantnim stajlinzima željela pokazati da neće puno zaostajati za svojom prethodnicom, omiljenom Michelle Obama, koju su dizajneri naprosto obožavali. Obama je u proteklih osam godina ostavila takav dojam na modne kreatore da su joj, prilikom odlaska iz Bijele kuće, poslali dirljive poruke. Hoće li i Melaniju toliko zavoljeti, ostaje nam da vidimo, no atraktivna se Slovenka itekako potrudila u inauguracijskom razdoblju. Birala je krojeve koji laskaju njezinoj besprijekornoj figuri pa je tako u zlatnoj haljini dizajnerice libanonskih korijena Reem Acra ostavila sve bez daha na svečanoj večeri u Union Stationu.

Melania je odličan modni niz nastavila odjenuvši moćan kaput trendi military kroja dizajnerice Norisol Ferrari. Dizajnerica je ispričala američkim medijima kako je kreacija inspirirana njezinim biološkim ocem, američkim vojnikom koji je bio ranjen te se nikada nije potpuno oporavio. Na dan inauguracije Melania se pojavila u svijetloplavoj haljini s kratkim asimetričnim sakoom od kašmira s potpisom Ralpha Laurena. Ovim je jednostavnim, ali profinjenim stajlingom mnoge je podsjetila na jednu od najvećih modnih ikona svih vremena, neponovljivu Jackie Kennedy. Elegantan outfit začinila je rukavicama i cipelama u istoj nijansi, a kosu je nosila podignutu u punđu. Nije pretjerivala ni s nakitom: sofisticiranu kombinaciju začinila je lijepim dijamantnim naušnicama.

Vitka 46-godišnjakinja rođena u Sevnici nedaleko od Krškog na inauguracijskom balu mamila je uzdahe u haljini boje vanilije Hervéa Pierrea koja je naglasila njezinu besprijekornu figuru, dok se Ivanka odlučila za raskošnu balsku haljinu u kojoj je izgledala poput princeze iz bajke. Inače, H. Pierre je 14 godina radio za modnu kuću Caroline Herrere, u kojoj je bio izvršni kreativni direktor, a prije toga radio je za slavne američke dizajnere Veru Wang, Billa Blassa i Oscara de la Rentu.

Kako su svjetski mediji prenijeli, u kreiranju ove zavodljive haljine sudjelovala je i sama Melania koja je dobro upućena u modna strujanja budući da je nekad radila kao model. Bogato ukrašenu Ivankinu kreaciju osmislila je Carolina Herrera, s kojom poduzetnica i majka troje djece, već dugo surađuje. Ivanka Trump je također bila na visini modnog zadatka. Uoči i za vrijeme inauguracije nosila je kreacije modne kuće Oscara de la Rente; zelenu haljinu i odgovarajući kaputić, bijelu haljinu s predimenzioniranom crnom mašnom i bijelo odijelo s kaputićem koji je duži straga tijekom inauguracijske svečanosti.