SLOVENSKI DIZAJN

Evo u kakvim će papučama Melania šetati po Bijeloj kući

20.01.2017 u 19:28

Bionic
Reading

U Sevnici iz koje dolazi prva dama ima svega - od slastica nazvanim njezinim imenom, do predsjedničkog burgera. Poduzeće Kopitarna izradilo je specijalne papuče koje se zovu 'The White house'. Jedan par prije mjesec dana poslan je i Melaniji. Postoji samo 300 takvih primjeraka na hrvatskom i slovenskom tržištu

'Svake godine tvrtka predstavlja ekskluzivni model papuča koji se izrađuje u ograničenim količinama. Tako smo i u protekloj godini razvili i na tržištu ponudili prestižnu liniju papuča i nazvali je The White House. Naravno to ime nismo odabrali slučajno, posvetili smo ga Melaniji Trump koja potječe iz naše Sevnice i koja je uz odrastanje rado nosila našu obuću', ispričala je za tportal Ivana Grgac tehnologinja i dizajnerica koja radi u kreativnom razvoju obuće Kopitarna.

Kao i do sada pri izradi svojih ekskluzivnih kolekcija, i prilikom ove sudjelovali su s modnom dizajnericom Majom Štamol koja je odlučila kao osnovni materijal koristiti bogato pusten filc sa šljokicama.

'Papuče su u više od 70% izrađene od vune stoga su i izuzetno tople. A kao 'točka na i' modelu 'The White House' iz kolekcije Kopitarna Home u profinjenoj ljubičastoj i elegantnoj sivoj boji dodani su cofovi, koji su must have ove sezone. Aktualnoj prvoj dami čestitali smo i poželjeli sve najbolje na njenom putu, a kao poklon gospođi Melaniji poslali naš 'The White House' model s nadom, da će je u nadolazećim hladnim mjesecima ugodno grijati te je podsjećati na njen rodni kraj', rekla je Ivana Grgac.

Kopitarna Sevnica je poduzeće koje punih 130 godina postoji i posluje u rodnom kraju prve dame Amerike ga. Melanie Trump. Danas je Kopitarna poduzeće sa 200 zaposlenika, koji proizvode godišnje 80.000 kalupa, 55.000 napinjača, 150.000 drvenih đonova i 180.000 pari obuće iz prirodnih materijala. Modna i profesionalna obuća nudi se u 40 vlastitih trgovina.