ODVAŽNA PREDSJEDNICA

Provjerena formula: Grabar Kitarović blista u čipki

16.01.2017 u 12:30

  • +13

Kolinda Grabar Kitarović

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Senčar

Bionic
Reading

Obilježavanje 25. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske danas se nastavilo i svečanom sjednicom u Saboru, a za tu posebnu prigodu predsjednica Grabar Kitarović odabrala je i svečanu haljinu

Nakon što je jučer za obilježavanje 25 godina od priznanja samostalnosti republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović bila u decentnoj crnoj haljini s prozirnim rukavima, u Sabor je danas stigla u još jednoj ženstvenoj kreaciji.

Čipka je najdraži modni odabir predsjednice jer upravo takvim haljinama rado ističe svoju ženstvenost i eleganciju. Za svečanu sjednicu u povodu velike obljetnice odabrala je provjerenu formulu i pojavila su dvobojnoj haljini damskog kroja.

Radi se o haljini s potpisom domaće dizajnerice Aleksandre Dojčinović i predsjednica ima već nekoliko njezinih modela u svome ormaru. Haljina Freda od dvije je boje čipke i vrlo je zahvalnog kroja jer naglašava žensku ljepotu. Osim što je čipka u boji pudera u gornjem, a crna u donjem dijelu, pojas koji ih spaja dodatno ističe struk.

Uz Aleksandru Dojčinović, Grabar Kitarović sve češće bira komade drugih hrvatskih dizajnera poput Elfsa, ili za važne političke susrete naručuje odjeću po mjeri koja nosi hrvatske motive. No haljinama poput ove najavila je veliku promjenu u stilu odijevanja. Tako su joj stil do sada činile haljine poput zelene Lei Lou koja ističe liniju. Stajling bi naglasila štiklama upečatljive boje poput žute te pokazala malo više modne odvažnosti.



Uz novu vitkiju liniju Grabar Kitarović očito je pronašla idealnu modnu formulu koja joj dozvoljava da nosi krpice koje joj se sviđaju a da pritom ne krši pravila odijevanja s obzirom na visoku državnu funkciju.