MODNA EVOLUCIJA

Grabar Kitarović promijenila je stil, ali ne i frizuru

11.01.2017 u 12:03

  • +17

Kolinda Grabar Kitarović

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Bionic
Reading

Kao prva predsjednica u povijesti Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović često plijeni pažnju i modnim odabirima, a u dvije godine mandata pronašla se u ženstvenom stilu koji često naglašava haljinama domaćih dizajnera

Kolinda Grabar Kitarović dobila je pohvale za odličan modni odabir kraljevsko plavog kompleta modne kuće Stolnik koji je nosila na inauguraciji. Jednostavan i elegantan, ali ženstven kaput s pripadajućom haljinom krojen je po mjeri za tu posebnu prigodu.

U iduće dvije godine hrvatska predsjednica s vremenom je sve češće odustajala od klasičnih kompleta sa suknjom i sakoom ili hlačama te se odvažila birati modele koji su naglašavali ženstvenost.

Otkrila je da se dobro osjeća u haljinama domaćih dizajnera poput modne kuće Elfs ili dizajnerice Aleksandre Dojčinović. Baš kao što rade političarke širom svijeta, Grabar Kitarović odlučila je na taj način promovirati hrvatski dizajn tijekom međunarodnih susreta i putovanja.

Tako je za prvi susret s britanskom kraljicom Elizabetom u Londonu nosila komplet s potpisom etno butika Mara te su rukavi sakoa imali ukras s motivom paške čipke.

Nakon što se odvažila češće njegovati damski look i nositi haljine od čipke ili upečatljivijih boja, u posljednje je vrijeme plijenila pažnju i drugačijim cipelama pa smo je mogli vidjeti u žutim ili crvenim štiklama. Zbog toga je mnoge podsjetila na britansku političarku i premijerku Theresu May koja obožava cipele i njima upotpunjava stajlinge te poručuje da moderna žena može biti istodobno uspješna u svome poslu i voljeti modu.

Promjene u stilu odijevanja hrvatske predsjednice stilisti većinom smatraju pozitivnim, no jednako tako često naglašavaju da bi joj dobro došla i malo drugačija, modernija frizura.