PREVIŠE SVEGA

Modni neukus i kič preplavili crveni tepih

06.12.2016 u 14:24

Bionic
Reading

Dodjela Britanskih modnih nagrada jedan je od najznačajnijih datuma na otočnom modnom kalendaru, a crveni tepih ispred Royal Albert Halla trebao je blistati od zanosnih kreacija. No ove godine na njemu su prevladavali kič i neukus, inače rezervirani za glazbene dodjele nagrada

Crvenim tepihom Britanskih modnih nagrada prodefilirale su slavne ljepotice i najveći modeli današnjice u ne baš najsjajnijim izdanjima, a bilo je svega, od preuskih kombinezona, polugolih izdanja, previše čipke i tila pa do rijetkih, ali svakako spomena vrijednih elegantnih stajlinga, kakve su pokazale Karlie Kloss i neuništiva Kate Moss

Jedna od posljednjih pravih supermodela, 42-godišnja Kate Moss ponovo je pokazala svoj neupitan modni ukus. Žena sa stilom zasjenila je upola mlađe ljepotice pojavivši se u elegantnoj crnoj haljini od trenutačno 'najvrućeg' materijala - baršuna - a glamurozan look dostojan holivudske dive iz zlatnog doba Hollywooda zaokružila je crnom bundom i valovitom frizurom.


Kate Moss

Elegancijom se istaknula i dugonoga američka manekenska zvijezda Karlie Kloss. Netipična manekenka, koja je karijeru podredila studentskim obavezama te trenutačno ganja diplomu na prestižnom  NYU i uz to odrađuje brojne manekenske obaveze, na londonskom crvenom tepihu pojavila se u uskoj crnoj haljini Stelle McCartney.

Elegantna haljina sa zlatnim remenom ima izreze koji naglašavaju struk, efektan zlatni remen i dijelove od luksuznog baršuna te diskretne aplikacije od štrasa u obliku zvijezda. Riječ je novijoj verziji famozne haljine Stelle McCartney nastale prije nekoliko godina, a koja je stvarala iluziju vitkije figure i užeg struka.


Karlie Kloss

No za razliku od Kate Moss i Karlie Kloss, koje su poput pravih diva zabljesnule na crvenom tepihu, ostatak uzvanica utopio se u masi blještavila, čipke i neukusa. Svakako je u tome prednjačila pjevačica Nicole Scherzinger, a za tu prigodu odabrala je kičasti kombinezon Juliana McDonalda koji je zahvaljujući izrezima i prozirnom materijalu više otkrivao nego skrivao.


Modni užas na Nicole Scherzinger

Modno je podbacila i ikona stila Alexa Chung odabravši komplet koji podsjeća na pidžamu obrubljenu perjem, a riječ o kreaciji koju potpisuje talijanska modna kuća Prada.

Ništa bolja nije bila ni plavokosa manekenka Lara Stone došavši u premalenoj crnoj minici koja nije nimalo laskala njezinoj inače zavidnoj figuri.

Svoju senzacionalnu figura htjela je istaknuti i tamnoputa ljepotica Jourdan Dunn odlučivši se za jednostavne i elegantne duge bijele hlače širokih nogavica, shvativši pritom vječno modno pravilo 'manje je više' malo previše doslovno pa je uz njih odjenula bandeau top ili, bolje rečeno, grudnjak koji je neprestano prijetio da će otkriti više od planiranoga.

Kakve su se sve kreacije mogle vidjeti na crvenom tepihu prestižne dodjele modnih nagrada, pogledajte u našoj fotogaleriji: