JESTE LI SPREMNI?

Cipele koje ste prezirali glavni su hit sezone

07.12.2016 u 10:44

  • +5

Obuća s minijaturnom petom

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Zimskom obućom kao što su gležnjače jednostavno ne možete pogriješiti. Ova klasična obuća, međutim, danas se može pohvaliti alternativnom siluetom koja godinama nije viđena ni smatrana in na modnoj sceni

Riječ je o gležnjačama i sličnim modelima zatvorene obuće s minijaturnom potpeticom (kitten heel) i vrhom koji ide u špic.

Ova vrsta potpetice koja broji tek nekoliko centimetara godinama je opisivana kao ružna i nimalo laskava. Sudeći po izdanjima street style zvijezda na tjednima mode u svjetskim prijestolnicama, takozvane kitten pete našle su svoj put do modne industrije, ove sezone sloveći za vruć i sasvim prihvatljiv detalj na obući.


Minijaturna potpetica često krasi modele gležnjača i cipela koje sa zašiljenim špic-vrhom, a ovu vrstu neugledne obuće zvijezde ulične mode kombiniraju sa svim raspoloživim komadima – od skinny traperica pa sve do haljina upečatljiva cvjetnog printa.

Zara
kao primjer omiljenog pristupačnog brenda modnih ovisnica ove sezone prednjači u ponudi obuće s kitten petom, osobito gležnjača.