NA GRANICI GAFA

Kako izgledati šik u mrežastim čarapama?

04.12.2016 u 07:00

Bionic
Reading

Poput visokih čizama iznad koljena, uz mrežaste čarape jednako se vežu negativne konotacije. Modni svijet smatrao ih je jeftinim i komadom dobrodošlim isključivo kao dijelom kostima za Noć vještica. Sve do danas, pojam šik nikad se nije povezivao s komadom kao što su mrežaste čarape

Zadovoljavajući broj slavnih dama ovih se dana svojski trudi promijeniti percepciju mrežastih čarapa. Pjevačica Gwen Stefani jedna je od prvih slavnih dama koje mrežaste čarape nosi u svim prilikama i na sve moguće načine.

Kako ističu stilisti, dobitno nošenje mrežastih čarapa uvelike ovisi o načinu s kojim ih komada uklapate u kombinaciju. Glumica Gwyneth Paltrow, nedavno je dokazala da će guste mrežaste čarape odlično izgledati uz bezvremensku malu crnu haljinu.

I dok su mrežaste čarape rjeđih nabora u potpunosti dekorativne prirode, dodajući isključivo teksturu osmišljenom stajlingu, stilisti ističu da je prije nošenja mrežastih čarapa važno razumijeti njihov nijansirani efekt. Gušća mreža će darovat iznimno suptilan i ublažen dojam, dok će čarape otvorenije mreže osmišljenoj kombinaciji podariti više nego dramatičan efekt.

Kultni britanski model Kate Moss i kolegica Cara Delevingne, pravi su primjeri slavnih dama koje potvrđuju da će gušće mrežaste čarape, osim uz malu crnu haljinu, dobro izgledati s komadima upečatljiva printa poput haljine ili bluze.

Za razliku od glumačke kolegice Gwyneth Paltrow, svom odabiru male crne haljine i klasičnim cipelama u špic, Marion Cotillard podarila je dramatičan efekt zahvaljujući otvorenijem modelu mrežastih čarapa.

Ove slavne dame dokaz su da mrežaste čarape mogu biti itekako šik komad ako pažljivo prate ostatak outfita.

hello babes ?? make sure to check out out the total look on my blog! link in bio ?? #balenciaga #fishnettights #wiwt

A photo posted by Magdalena I. (@hoardoftrends) on