FASHION WEEK ZAGREB

Feminemke prošetale pistom u korzet haljinama

28.11.2009 u 00:46

Bionic
Reading

Fashion Week Zagreb je nakon mlakog prvog dana revija dobio priliku za popravni ispit i, doista, našao se tu poneki zanimljivi dizajnerski uradak. Celebrityji se nisu pojavili, no s piste su pozornost plijenile Aleks Grdić, Stefi Hohnjec, Doris Vrečko, Dvina Meler, Josipa Kustić, Feminemke

Drugu revijalnu večer otvorili su muški manekeni u kreacijama koje nose potpis MMAR By Martina Kamenski. Nosili su prozirne svjetlucave majice, sa ili bez prsluka ili sakoa, na obvezne pripijene hlače do koljena koje su se presijavale u metalik bojama, srebrnoj, zlatnoj i boji bronce. Takvu jednu kombinaciju pistom je prošetao i Mrkvica iz prošlog nam Big Brothera.

Maja Hrastinski na pistu je poslala model u vrućem srebrnom bodiju bez naramenica, i baš kad bi podigli obrve očekujući još intrigantnijih komada, počele su stizati manekenke u istoj majici - crnoj sa metalnim kružićima. Bili su to zapravo multifunkcionalni komadi odjeće koje su manekenke transformirale na samoj pisti u majice-tunike-dimije-haljinice.

Antoniju Jakšić na pisti je prva predstavila Stefany Hohnjec, u seksi crnoj haljinici s diskretnim detaljima od nabora, bez naramenica. No teško je bilo zamijetiti išta osim bujnih Stefinih grudi i bradavice koja je cijelo vrijeme lelujala iz haljine prema reflektorima. Bilo je tu sasvim nosivih haljina, osobito među onima koje prate liniju tijela kroz igru sive boje i crnih dijagonalnih nepravilnih pruga.

I onda su pred publikom odjednom počele izvirati PVC mrežaste polukrinoline s cvjetnim printom i najšarenijim zamislivim našivenim pomponima, a predvodila ih je Dvina Meler, koju je u redovima manekenki slijedila i Ivana Ergić. Dizajnerska mašta koju potpisuje Zjena Glamočanin podigla je nemalo obrva.

Oku ugodne i nosive kreacije pokazala je modna kuća Mona. Imoćanka Josipa Kustić, Miss Zagreba 2008.i njezine obline bile su pravi izbor za otvaranje ove revije, u klasičnoj, vječnoj haljini od mekane crne kože. Nizale su se klasične haljine, kaputići, poneko muško crno sivo odijelo, a svi su nosili neizostavne kožne torbe. U jednom trenutku počela je prava rapsodija u bijelom, zatim je zavladao rock, a na kraju i glamur u vidu šljokica i baršuna.

Sonja Kovač
MAION by Marina Prevolšek servirali su igru slojevitih lepršavih nabora koji su se spajali na leđima ili bokovima, u bojama pudera, crljenice te ljubičastoj boji, uz nekoliko kaputića s volumen rukavima.

Ana Kujundžić
je na haljinice retro printa našila bezbroj kružića, trokutića, pravokutnika, trakica, lipsi i pravih malih loptica. Pravo more šarenila.

Mademoiselle Chi Chi na Dvini Meler je pokazala crne tajice i tuniku sa šljokičastim detaljima po sredini, a na Stefany kariranu haljinicu na leđima spojenu zip zatvaračem. Njihove bi kreacije, kako nam je povjerila, Stefi i inače rado nosila. Haljine izgledaju sasvim čedno dok modeli, kad se promatra s leđa, ne pokažu malo stražnjih atributa dok puše cigaru.

Louis De Gama (UK) pokazao je kako se strojno rađeni tabletići, uz pokoju bakinu ručnu intervenciju, uklapaju na lepršavim haljinama. Uz to, igra se crnom glatkom i smeđom brušenom kožom, kroz igru mašnama na grudima. Fatal, odnosno Irena Berišić Turk, igra se svijetlim i tamnim traperom na haljinicama. Haljine boje ciklame nabrane su i imaju podvinute rubove.

Ninchystyle by Nina Šklempe
ovoga puta osmislila je korzet haljine raznih dužina. Donji dijelovi su voluminozni, nabrani, a preko njih pada bijeli til, tek nešto duži od ruba haljine. Prevladava boja pudera, no uz sav taj til našlo se i malo crvene boje u vidu, teško biste pogodili ako niste vidjeli – starki na nogama manekenke. Za sam kraj ova je dizajnerica u svojim kreacijama poslala članice grupe Feminem - Nedu Parmać, novu pjevačicu Niku Antolos i Pamelu Ramljak.