SLAVNI FRIZER OTKRIVA

Ovo je tajna uvijek savršene frizure Kate Middleton

20.11.2016 u 11:00

  • +10

Kate Middleton

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Kate Middleton navikli smo viđati u javnosti uvijek savršeno oblikovane frizure o kojoj brine proslavljeni talijanski frizer Rossano Ferretti, koji otkriva sve tajne pomoću kojih ćete imati njegovanu i zdravu kosu, dostojnu prave princeze

Iza svake pomno odabrane frizure vojvotkinje od Cambridgea, Kate Middleton, stoji talijanski frizer Rossano Ferretti koji se brine da svaka dlaka bude na svom mjestu. Ovaj proslavljeni frizer začetnik je planetarno popularne tehnike bojanja kose 'balayage' koju je skovao još 1987. godine, a slavu je stekao zahvaljujući tehnici 'nevidljivog reza' kojom je revolucionarizirao frizersku industriju.

Ferrettijeva posebna tehnika šišanja rezultira savršeno odrezanom kosom bez grubih prijelaza, čak i ako je u pitanju drastično skraćivanje dužine.

'Ideja je započela nezadovoljstvom onime što sam vidio – Nikada nisam bio zadovoljan kad god bih vidio prijelaze škara na nečijoj frizuri, pa čak i na cesti možeš točno vidjeti kako su nekome vrhovi grubo odrezani', rekao je Ferretti za InStyle


Prije nekoliko godina došao je do rješenja ovog problema - 'Nije problem u škarama ili u prstima, morate pratiti kretanja kose koristeći cijelo tijelo, te šišati prilagođeno kosi', pojasnio je slavni frizer.

U 30 minuta koliko traje tretman, nevažno je li riječ o ravnoj, izrazito kovrčavoj ili valovitoj kosi, Ferrettijeve klijentice iz salona će izaći s frizurom koja je prilagođena njihovim crtama lica, ali i osobnosti.

Unatoč paprenoj cijeni od 1.500 dolara (10.500 kn) koliko košta šišanje u jednom od njegovih salona u New Yorku, Veroni, Parizu, Rimu, te brojnim drugim gradovima, sudeći prema velikim listama čekanja, čini se kako mnoge žene žele svoju kosu prepustiti u ruke upravo frizeru lijepe princeze Kate.

Za sve one dame koje ne mogu ili ni u ludilu ne bi potrošile ovoliko novaca na šišanje, donosimo savjete slavnog frizera uz pomoć kojih će vaša kosa izgledati kraljevski. Rossano Ferretti otkriva četiri zlatna pravila kojih se treba pridržavati, a zbog kojih će vam vaša kosa biti vječno zahvalna.

1. Jednostavno je uvijek najbolje

Iako tijekom godina volimo eksperimentirati s bojama i frizurama, kada odaberemo onu najprikladniju koja nas najbolje opisuje, Ferretti savjetuje nek to bude prirodnija nijansa koja je najbliža našem izgledu i osobnosti.

'Tajna ljepote je u harmoniji. Ne mogu šišati nečiju kosu prije nego uzmem u obzir njegov osobni stil i crte lica, tako da kada se konzultiram s klijenticama, trebam prvo upoznati njih i ono što im se sviđa, jer inače neću znati kako ih učiniti sretnima', rekao je Ferretti koji naglašava kako većina njegovih klijentica ne donosi sa sobom fotografije željene frizure.

Ferretti smatra kako fotografija može olakšati i ubrzati njegov posao, ali istovremeno ne znači da je frizura sa slike najbolji odabir za vas, te savjetuje ženama da nikada ne čine s kosom ništa što odskače od njihovog prirodnog izgleda, a prije samog šišanja obavezno se treba posavjetovati s frizerom o tome kakva je vaša kosa i što očekujete od frizure.

'Nikada ne govorim o trendovima. Cilj je biti lijep na svoj način, sve je stvar individualnog pristupa', pojasnio je Ferretti.

2. Držite se prirodnih nijansi i tekstura

U Ferrettijevim salonima posebna se pažnja posvećuje isključivo progresivnim tehnikama njege kose. Prilikom bojanja kose, Ferreti koristi organske proizvode i pristupe. Njegova 'Aquarella' tehnika slična je efektu 'baby' pramenova po tome što oponaša postupno posvjetljivanje pramenova na suncu, te polazeći od vaše bazne boje, varira jednu do dvije nijanse od nje, kako bi kosa dobila dimenziju.

Ovu je tehniku osmislio kako bi izbjegao dramatične promjene kada je bojanje kose u pitanju. 'Cijeli život savjetujem ljudima da se, kada je kosa u pitanju, drže prirodnog izgleda. Ako već imate lijepo ošišanu frizuru, možete pratiti prirodni tok kose prilikom oblikovanja ili ju čak pustiti da se sama osuši', savjetuje poznati frizer te dodaje kako je najbolje prstima proći kroz kosu dok je još vlažna i kopčom uhvatiti pramenove ili kovrče i pustiti ih da odstoje tako nekoliko minuta.


3. Ne perite kosu prečesto

Ako ste već čuli glasine kako kosu nije dobro prati svakodnevno, Ferretti ta nagađanja potvrđuje. 'Perite kosu dva do tri puta tjedno. Dvaput tjedno bi bilo idealno. Ako ju perete svaki dan, dobit ćete suprotan učinak. Ako kosu perete prečesto, što ju više perete ona će se sve više mastiti, zbog toga što šampon zamašćuje vlasište', objašnjava Ferretti.

'Koliko često stavljate regenerator, ovisi o tipu kose, ali generalno govoreći, jednom tjedno je najbolje staviti masku na kosu ili neki sličan tretman. Osim ako svakodnevno ne idete na bazen ili u teretanu, držite se pravila 'manje je više', te 'nasapunaj – isperi – ponovi' pokrete, a vaša fen frizura će se, kao rezultat ovoga, dulje održati', savjetuje talijanski frizer.

4. Stvorite rutinu njege kose

Ako često bojite kosu, potrebno je održavati rutinu njege kose kako biste očuvali vrhove. Uz neophodno korištenje šampona i regeneratora, Ferretti savjetuje korištenje hranjivih seruma i ulja za kosu, pogotovo ako živite u zagađenim područjima.

'Morate svojoj kosi dati dodatnu zaštitu, pogotovo obzirom na okruženje, na to kakva je voda i koliko je zagađena. Možete imati predivnu frizuru, ali ako nemate ispravan režim njege kose, frizura se neće održati. Jednako kao što loša krema može ošetiti vašu kožu, pregrubi proizvodi mogu negativno utjecati na kosu', upozorava Ferretti.