SVI IH ŽELE

Njihove frizure uvijek izazivaju zavist, u čemu je tajna?

19.11.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Uz odlične stajlinge ide još bolja frizura i sigurno znate da se svaka žena osjeća bolje ako ima urednu kosu, makar bila i u trenirci. Baš zato su se na listi ljepotica s najboljim frizurama našle dame koje su gotovo uvijek besprijekorno odjevene i njihov cjelokupan stajling oduševljeva, bile one na crvenom tepihu ili u šetnji gradom

Jennifer Aniston

Neprikosnovena kraljica dobrih frizura i zasluženo među najkopiranijim slavnim damama, definitivno je Jennifer Aniston. Otkako se davnih godina svijet oduševio njenom takozvanom 'Rachel frizurom' u vremenu kada je snimala seriju 'Prijatelji', Jenn je pronašla recept za jednostavne, ali lijepe frizure pa je publika i kritika rado svrstavaju među poznate ljepotice s najljepšom kosom. Dnevna rutina stiliziranja kose Jennifer Aniston zapravo je iznenađujuće jednostavna, barem ona tako tvrdi.

'Jučer mi je trebalo 15 minuta kako bih se spremila i složila frizuru. Iskreno, kosu uglavnom isfeniram prstima, a ostatak prepustim prirodnom sušenju', otkrila je za Allure. Njezin dugogodišnji frizer Chris McMillan naučio ju je svim trikovima svakodnevnog održavanja frizure i vjerna mu je još iz doba slave u spomenutoj seriji.

Jessica Alba

Holivudska miljenica posljednjih je godina u centru pažnje zbog svog stila i tvrtke s prirodnim proizvodima, puno više nego zato što je slavna glumica, a svaka frizura ili boja kose koju ona odabere vrlo brzo postaje novi trend. Kao i s odabirom krpica, Jessica Alba diktira trendove i u svijetu frizura. Tako je među prvima imala popularnu lob frizuru ili pramenove koji djeluju kao da ste se upravo vratili s jako dugog godišnjeg odmora pa imate nešto svjetliju kosu. Uglavnom, ako ste se zaželjeli promjene i niste sigurni u kojem smjeru ići, pogledajte kakvu frizuru trenutno ima Jessica Alba.

Blake Lively

Plavokosa ljepotica iz Kalifornije redovito oduševljava svojim smislom za modu, a osim istančanog modnog stila, Blake Lively uvijek ima i fantastičnu frizuru koja zaokružuje stajling. Iako je Blake rijetka među holivudskim ljepoticama koje za crveni tepih jako dobro znaju frizuru složiti i same, već dulje vrijeme o njoj se brine stilist za kosu Rod Ortega. Za Roda je osnova svake dobre frizure korištenje kvalitetnih preparata i proizvoda koji pomažu da kosa ostane zdrava i sjajna.

'Kada pokušavam stilizirati frizuru, minimalno koristim preparate. Na svojim klijenticama volim koristiti malo ulja, seruma ili kreme - preparata koji će osigurati kosu prije postupka feniranja. Kada ne koristim kremu, uglavnom posežem za prethodno rashlađenim uljem koje zatim raspršim po kosi. Amal Clooney ima deblju kosu pa često posežem za kremom, dok kosa Blake Lively nije debela poput Amaline pa se često odlučujem za varijantu ulja zbog njegove lagane teksture', kaže Rod Ortega.

Amal Clooney

Kao što je već rekao, slavni Ortega njeguje bujne uvojke popularne supruge holivudskog glumca Georgea Clooneyja, stajliš odvjetnice Amal Clooney. Crnokosa odvjetnica za ljudska prava holivudsku zvijezdu zasigurno je osvojila i bujnom kosom. Svjesna svog aduta, već godinama ne odustaje od lijepe tamne sjajne duge kose koja dodatno ističe ženstvenost.

Kate Middleton

Što se još može reći o omiljenoj vojvotkinji od Cambridgea osim da je u svakom pogledu dostojno naslijedila neprežaljenu modnu ikonu, princezu Dianu. Poput Blake Lively i Amal Clooney, Kate Middleton također drži da je duga kosa izraz ženstvenosti i najčešće je nosi raspuštenu u laganim, tek primjetnim valovima. Oduvijek ima smeđu kosu, a njezini najveći eksperimenti su nešto kraće šiške. Poznato je da se o kosi Kate Middleton godinama brine frizer Richard Ward, a za časopis People otkrio je neke tajne njenog izgleda, među kojima je i povoljna četka za kosu. Radi se o plastičnoj četki brenda Tangle Angel, koja je sa stražnje strane ukrašena krilima, a ona u roza boji, kakvu navodno koristi Kate, malo je skuplja, oko 100 kuna. O njenoj kosi Ward brine otkad je bila studentica i kaže da za dobru frizuru sušilo uvijek mora imati nastavak koji usmjerava topli zrak. Također, nije pobornik pretjerivanja s raznim proizvodima za njegu.

'Treba stavljati manje količine ili slagati koktele od njih. Volim koristiti serum arganova ulja jer od njega kosa ima lijep sjaj. Prvo stavite nekoliko kapi na dlanove i razmažite, sagnite se i zabacite glavu naprijed pa zatim rasporedite po kosi', rekao je poznati guru za kosu i dodao da kod feniranja obično koristi i malo spreja za podizanje korijena kose od tjemena.