STAJLIŠ PRVA DAMA

Michelle Obama iskreno o modi i napuštanju Bijele kuće

14.11.2016 u 14:04

Bionic
Reading

Još uvijek aktualna američka prva dama Michelle Obama prije službenog odlaska iz Bijele kuće treći put našla se u fokusu modne biblije Voguea, kraseći naslovnicu prosinačkog broja

Slavna fotografkinja Annie Leibovitz ovjekovječila je gospođu Obamu u jednostavnoj haljini boje bjelokosti dizajnerice Caroline Herrere te s parom naušnica s potpisom Monique Péan.

Stajliš prva dama, koja će uskoro tu svoju titulu predati Melaniji Trump, za naslovnicu utjecajnog Vogueapozirala je na travi, djelujući spokojno, poput osobe koja napušta stresnu poziciju.

Michelle Obama na última capa do ano da Vogue U.S.A #michelleobamavogue #treschic #lifestyle #elegante # #powerful #unique #vogue

Fotografiju objavljuje Karmmita Medeiros (@karmmitamedeiros)

U popratnom članku Obama se referirala na svoje vrijeme provedeno u ulozi prve dame i ono što je učinila u osmogodišnjem mandatu kako bi redefinirala dodijeljenu joj poziciju.

'Tih osam godina mogla sam provesti ne radeći ništa i, na nekoj razini, to bi bilo sasvim u redu. Mogla sam se fokusirati na cvijeće, dekoriranje i zabavu općenito, zato što svaka prva dama, s pravom, može redefinirati svoju ulogu. Ne dotiče te se zakonodavna vlast, nisi izabran na izborima i to je prekrasan dar slobode', priznaje Michelle.

Ipak, slobodna na taj način ova prva dama pozabavila se problemima u rasponu od novčane podrške vojnim obiteljima do zdrave prehrane, istovremeno pokrenuvši dvije obrazovne inicijative, Let Girls Learn (za rješavanje prepreka koje sprečavaju mlade djevojke da steknu kvalitetno obrazovanje), i Reach Higher – inicijativu koja potiče učenike na nastavak školovanja i nakon pohađanja srednje škole.

Veliki intervju s odlazećom prvom damom Amerike obogaćen je fotografijama Annie Leibovitz, na kojima Michelle djeluje zapanjujuće u pripijenoj crnoj haljini s detaljem golih ramena Ateliera Versace na verandi Bijele kuće. Zatim je, poput pravog modela, profesionalno pozirala na stubištu predsjedničke rezidencije, haljini Ateliera Versace dodavši pripadajući sako.

Fashion icon, mother, First Lady, bo$$, role model, hero, Queen. Please run in 2020!!!!!

Fotografiju objavljuje Jane's Virgin Spawn (@janefordays)

#slay #flotus #inspiration #michelleobama

Fotografiju objavljuje sitalaure (@sitalaure)

Živeći u svijetu u kojem sve što nosi podliježe oštrim kritikama javnosti, Michelle je postala predstavnica pristupačnog stila koji mnoge žene žele i same njegovati.

'Sve se svodi na samu razinu udobnosti. Ako želim učiniti da se osjećate ugodno, onda se moram i sama osjećati ugodno. Moja prva modna reakcija gotovo nikad nije u stilu 'tko je ovo napravio?', više je 'idemo to isprobati', 'kako izgleda?', 'ovo je slatko', 'nikad nisam pomislila da ću nositi nešto ovakvo', 'stavimo remen na to' i 'osjećam se ugodno u ovome'.'

Veliki intervju za Vogue Michelle je iskoristila kako bi dodatno naglasila svoj odabir dizajnera u osmogodišnjem mandatu, međutim navodi kako je njoj osobno bitno to kakvi su spomenuti dizajneri kao ljudi. 'Kako tretiraju svoje i moje osoblje? Jesu li mladi? Mogu li im dati neku vrstu poticaja? Kada se sve složi, moje posljednje pitanje glasi - koliko je slatka ta kreacija?', otkriva Michelle.

Michelle Obama x VOGUE

Fotografiju objavljuje 'Bex ??♡ (@rebeccajayne1394)


U danima kada se polako oprašta od svoje pozicije prve dame Vogue se zapitao što sljedeće planira učiniti? Kako otkriva Michelle, za sada nije posve sigurna, no sa sigurnošću zna da bi voljela iskoristiti status koji ima s ciljem pomaganja drugima.

'Na neki način uvijek ću biti angažirana u javnoj službi i javnom životu. U trenutku kad sam napustila posao u korporacijskom odvjetničkom društvu kako bih radila za grad, ni u jednom trenutku nisam se osvrnula na razdoblje iza sebe. Uvijek sam se osjećala veoma živom koristeći svoje darove i talente u pomaganju ljudima. Zbog toga bolje spavam noću i generalno sam sretnija', otkriva Michelle.

Jedna od neponovljivih američkih prvih dama tako se treći put u osam godina, zahvaljujući svom posebnom smislu za modu i humanitarnom radu, po treći put našla se na naslovnici uglednog američkog izdanja magazina Vogue.