FASHION GURU

Kerum s tupeom, stajliš Slovenka i Ivanka odjevena kao za krizmu

09.11.2016 u 16:45

  • +6

Donald Trump i obitelj s proglašenja pobjednika predsjedničkih izbora

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Nove stanare Bijele kuće, osebujnu obitelj Donalda Trumpa, prokomentirao je i naš modni kritičar Fashion Guru. Atraktivna Slovenka, nova prva dama Amerike Melania Trump, ima stila, samo je pitanje je hoće li biti spremna modno eksperimentirati poput svoje prethodnice Michelle Obame, zaključio je Guru. No zato ni sva četa stilista koju je zaposlila nova najmoćnija američka obitelj nije mogla učiniti ništa po pitanju Trumpova zaštitnog znaka - tupea

Amerika je dobila svog prvog Keruma. Koliko god bila svjetski lider i napredna u nekim stvarima, većina je ipak odlučila drugačije. To je vjerojatno trend i obrazovanje je nevažno, više se cijeni 140 znakova na Twitteru nego doktorska disertacija. Ali što je tu je, nažalost živimo u takvom svijetu u kojem su cijenjeni pohlepa, moć i glupost.

Gledajući čisto s modnog stajališta, treba imati na umu da je obitelj Trump bogata i da je četa stilista iza njih. No ni svi stilisti ovoga svijeta nisu mogli promijeniti njegov zaštitni znak - tupe.

I dok je konzervativcima u Hrvata najdraža plava boja, u Americi je to crvena. Botoksirana prva dama je ustvari ostvarila najveći uspjeh, ipak je od obične cure iz susjedne nam Dežele došla do prestižne titule prve dame Amerike, a to je stvarno velik uspjeh.

Ona će sigurno uveseljavati brojne modne rubrike svojim stajlinzima, kao i njegova ostala djeca, a ima ih podosta.

Melanijin bijeli kombinezon u izdanju Ralpha Laurena, a pomalo u grčkom stilu, odredio je donekle klasičnu notu koju preferiraju Trumpovi. No za razliku od dosadašnje prve dame Michelle Obame, čini se da Slovenka neće eksperimentirati s modom i birati manje poznata imena s američke modne scene i tako ih promovirati. Melania igra na sigurno s poznatim brendovima i ima stila, to joj se nikako ne može poreći, mašinerija stilista odradila ipak je svoje.

Što se tiče zgodne Trumpove kćeri, Ivanke, moram priznati da je imala daleko boljih modnih momenata. Ova plava haljinica nije bila najbolji izbor jer u njoj izgleda kao da je krenula na krizmu. Može ona to bolje…

Najmlađi Donaldov klon, sin Barron, očito se rodio u odijelu i sigurno će biti u centru pozornosti jer su ga i tijekom prvog Trumpova obraćanja gurnuli u prvi plan. Ne sumnjam da će biti zanimljivo pratiti što će on napraviti u budućnosti jer uz ovakvog tatu male su šanse da ne krene njegovim stopama, a to su uostalom radile i druge velike američke obitelji poput Bushevih i Kennedyjevih.

Sada ćemo češće imati prilike viđati i zgodnu Ivanku, uspješnu poslovnu ženu koja itekako pazi na svoj stil, a tko zna, možda u medijima uskrsne sad i njezina majka, Ivana

Amerikanci su dobili i show program u politici, samo se nadam da se neće previše zaigrati i stisnuti neki pogrešan gumb, jer kako sam već na početku spomenuo, za ovakvu funkciju ipak trebaš imati široku naobrazbu.