MODA U SABORU

Domaće političarke zaluđene hit modnim dodatkom

26.10.2016 u 19:58

Zastupnice

Izvor: Cropix / Autor: Cropix/Pixsell

Bionic
Reading

Bluze s mašnama ispod ovratnika bile su veliki modni hit protekle sezone, a ženstveni trend, koji je na modnu scenu vratio kreativni direktor Guccija Alessandro Michele, prigrlile i naše saborske zastupnice

Mašne u kombinaciji s bluzama i košuljama modni su hit među našim političarkama u saborskim klupama.

Zadarska zastupnica iz redova SDP-a Sabina Glasovac nedavno je običnu bijelu košulju osvježila crnom mašnom s upadljivim crvenim krajevima, a Majda Burić iz redova HDZ-a odlučila se za klasičnu crnu boju mašne, također u kombinaciji s bijelom košuljom.

Za sličan stajling odlučila se i njezina kolegica iz redova HDZ-a Ljubica Maksimčuk koja je klasično crno odijelo i bijelu košulju osvježila tankom crnom mašnom ispod vrata. Za nešto drugačiji pristup odlučila se Ivana Ninčević Lesandrić iz redova Mosta koja je zlatnu satensku bluzu kombinirala s mašnom u nešto tamnijoj nijansi.

Popularne mašne vladale su sabornicom i u prijašnjem sazivu; krajem prošle godine na neuspješnoj konstituiranoj sjednici Sabora sličan stajling isfurale su tadašnje zastupnice SDP-a Ingrid Antičević Marinović i Gordana Sobol koje su u svoje crno-bijele stajlinge uklopile malo šire crne mašne.

Mašne na košuljama i bluzama osamdesetih godina bile su dio uniforme poslovnih žena pomoću kojih su unosile nužnu dozu ženstvenosti u svoje poslovne kompletiće. Obožavala ih je i bivša britanska premijerka Margaret Thatcher, Čelična Lady koja je uz pomoć njih ublažavala svoj strogi imidž.

Mašne su zatim skoro tri desetljeća bile zaboravljene u modnoj ropotarnici, da bi ih na modnu scenu prošle godine u velikom stilu vratio kreativni direktor Guccija Alessandro Michele i otad nezaustavljivo vladaju modnom scenom.