ČIZME IZNAD KOLJENA

Hit obuća koja će noge učiniti vitkijima

26.10.2016 u 06:50

  • +19

Čizme iznad koljena

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Uz bok trendovskim modelima gležnjača i ove sezone na policama dućana očekuju nas modeli zavodljivih čizama iznad koljena

Iako na prvi pogled djeluju prilično zahtjevno u misiji osmišljavanja dobitnih kombinacija, popularne čizme iznad koljena itekako su prilagodljive. Noge će vizualno učiniti dužima i tanjima stavljajući veću pozornost na gornji dio tijela. Ako se odlučite za ovakav model čizama, pobrinite se da ne ostavite veliku prazninu između čizama i ruba odjeće poput suknje ili haljine.

Upravo ovaj model čizama popularizirao je takozvani lampshading stil odijevanja koji se odnosi na kombinaciju visokih čizama iznad koljena s haljinom ili suknjom koja završava tik iznad čizama, a njemu nisu odoljele brojne trendseterice uključujući slavni model Gigi Hadid koja hladnije mjesece ne može zamisliti bez njih.

Model čizama iznad koljena doživio je pravo uskrsnuće prošle sezone zahvaljujući dizajneru Stuartu Weitzmanu koji je kreirao modele imena Highland Lowland koji su postali neizostavna obuća brojnih trendseterica i slavnih djevojaka. Kako otkriva ovaj dizajner obuće, inspiraciju za stvaranje interpretacije čizama iznad koljena pronašao je u glumici Juliji Roberts, odnosno njezinu liku iz kultnog filma 'Zgodna žena'.

Koliko su čizme iznad koljena s potpisom Stuarta Weitzmana popularne, govori podatak da su prošle godine završile na listi najtraženijih modnih artikala.

Ako još niste nabavili odgovarajuće čizme iznad gležnja a planirate, obratite pozornost na dužinu svojih nogu. Verzija čizama iznad koljena s petom odlično će pristajati ženama s oblinama, a ravna verzija čizama do koljena izrazito visokim i vitkim pripadnicama ljepšeg spola.

Da su čizme iznad koljena i ove sezone veliki hit, potvrđuje bogata ponuda na policama dućana, a ovaj put posebno se izdvajaju modeli iznad koljena od trendovskog baršuna.

October calls for boots!! #happyfall???? #velvetboots #sundaystyleinspo

Fotografiju objavljuje Mode Haven (@modehaven)