GLAMUROZNO I CHIC

Domaći dizajneri otkrili kako će izgledati modne jesen i zima

16.10.2016 u 13:33

  • +27

Nezaboravno finale BIPA FASHION.HR-a

Izvor: Promo fotografije / Autor: BIPA FASHION.HR

Bionic
Reading

Šestog i posljednjeg dana ovosezonskog Bipa fashion.hr-a nezaboravno finale pripremili su vodeći hrvatski dizajneri: Ivica Skoko, Kristina Burja, Zoran Aragović i Ivica Klarić

Posljednju večer jednog od najvećih domaćih modnih događaja sezone svojom je novom kolekcijom otvorio hvaljeni dizajner Ivica Skoko te je i ovoga puta oduševio kolekcijom večernjih haljina, od kojih će se mnoge zasigurno uskoro vidjeti na red carpetu. Glamurozna, bajkovita, raskošna i pomalo mistična kolekcija izmamila je uzdahe publike kad su se pistom prošetali modeli u senzualnim večernjim izdanjima. Večernje haljine različitih silueta, od dekadentnih krinolina do onih senzualnih, koje prate liniju ženskog tijela, evocirale su glamur davnih modnih era poput 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća, koje Skoko često koristi kao nadahnuće. Haljine krasi bezbroj ručno rađenih detalja kao što su ukrasi od perja, svilene trakice te neizbježne šljokice i perle, a za poseban dojam zaslužni su fascinatori koji su ukrasili frizure i dali onaj završni glamurozni efekt kolekciji.

Dizajnerica Kristina Burja, koja se krije iza brenda Krie Design, u novoj kolekciji ostaje vjerna svojem boho, rock glam i glamuroznom izričaju. U kolekciji jesen/zima prevladavaju svila, pletenina, umjetna koža, neopren, mreža i baršun, a uz vječnu crnu dominira boja plavog ahata, u skladu s inspiracijom koju je dizajnerica pronašla u prirodnoj ljepoti kristala. Krojevi nas ove sezone vraćaju u osamdesete godine prošlog stoljeća detaljima poput naglašenih ramena i struka s nezaobilaznim pletenicama i mašnicama.

BiteMyStyle by Zoran Aragović u kolekciji za aktualnu sezonu, nazvanoj BlackOut, otkrio je svoj mračni dizajnerski rukopis. Aragović je u prvi plan stavio crnu boju koju tek u pojedinim modelima u detaljima kombinira pretežno sa zelenom, ružičastom, plavom i narančastom. Estetika kolekcije ide u smjeru dark chica i temeljena je na asimetriji i fluidnijim formama detaljima poput mreže, metalnih patentnih zatvarača i čipke u kombinacijama, svojstvenima za Aragovićev modni izričaj.

Za kraj večeri publika je uživala u muškoj kolekciji IK studija, kojem je pripala čast zatvoriti Bipa fashion.hr. I ove sezone Ivica Klarić je uspio iznenaditi sve svoje obožavatelje. Povratak klasici imperativ je kolekcije jesen/zima 2016./17., a Klarić je opet vjeran engleskoj klasici. Tri su okosnice nove kolekcije: prepoznatljivi trench kaputi, ulster kaputi te dinner jakne ili blejzeri. Ta tri odjevna predmeta upotpunjena košuljama s manžetama te hlačama s manžetom koje sežu malo ispod gležnja, kao i prslucima s duplim kopčanjem, protežu se u čitavoj kolekciji, kao stvorenoj za modernog muškarca koji u odijevanju voli klasiku.