POSTOJE PRAVILA

Pet najvećih pogrešaka koje radimo s nakitom

16.10.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Poput biranja odjeće ili slaganja naizgled ležernih frizura, nakit također nije lako kombinirati i kreirati look koji djeluje kao da ste ga samo nabacili prije izlaska iz kuće, a zapravo je sve vrlo lijepo i elegantno osmišljeno te savršeno nadopunjava outfit. Srećom, stručnjaci nam otkrivaju svoje tajne pa imamo jednu muku manje prije izlaska iz kuće

Dizajnerica nakita Jennie Kwon za modni portal Who What Wear otkrila je pet najčešćih pogrešaka prilikom kombiniranja omiljenih ogrlica, narukvica ili naušnica.

Savršeno nije poželjno ni idealno

Dobro složiti više ogrlica ili narukvica pravo je umijeće, a Kwon smatra da je najveća pogreška kada biramo vrlo slične komade pa se ne ističu, posebno one od istih metala. Slojevito slaganje treba poći od kombiniranja različitih stilova, tako da djeluje kao ste ih godinama sakupljali pa odabrali nekoliko omiljenih komada. Kombinirajte različite stilove, veličinu, uzorke i boje tako da budu upečatljiviji i zanimljiviji.

Omiljeni dragi kamen ide zajedno čak i s biserom

Kao što je poželjno slagati razne metale i oblike, vrijedi to i za ukrase. Omiljeni zeleni kamen za Jennie Kwon idealno se kombinira s biserom ili nekim drugim dodatkom, posebno ako za vas ima važno značenje. Isto možete izabrati za dnevni look jer ćete stvoriti oku zanimljiviju kombinaciju pa nema razloga da primjerice uz zaručnički prsten ne nosite još jedan u sasvim drugom obliku i boji.

Miješajte razne metale

Do sada je već postalo jasno da ova dizajnerica ne voli jednoličnost pa, što se nje tiče, nema razloga da zajedno ne nosite bijelo i žuto zlato ili nježnu ružičastu boju uz srebro. Najveći je strah žena da će tada izgledati kao da su zaspale u 80-ima, kaže Kwon, ali za nju je to samo još jedan dobar način da istaknete dobre komade.

Ne smijete se previše truditi

Točnije, styling nikada ne smije djelovati kao da ste se previše trudili, ali to pravilo već znate iz modnog svijeta. Istina je da ponekad dobijemo ili pronađemo komplete naušnica i ogrlice ili prstena pa nam jako prirastu srcu, no probajte ih raspariti i dati im novi look s drugim komadima.

Bez panike, kombinirajte ono što se vama sviđa

Kao što je rečeno na početku, najbolje ćete složiti nakit ako nosite vama drage komade, otprilike kao što se inače dobro osjećate u određenim krpicama, a to onda svi primjećuju po vašem držanju i boljem raspoloženju. Nemojte se opterećivati, već se probajte zabaviti i tada ćete složiti najbolju moguću kombinaciju.