JESENSKI HIT

Kako nositi upadljiv ruž poput slavnih ljepotica

11.10.2016 u 08:38

  • +3

Upadljivi ruževi na slavnim ljepoticama

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Jesenski dani prava su prilika da ljetne nijanse ruževa zamijenite nešto odvažnijim. U odgovarajućem nošenju tamnog ruža mogu vam pomoći savjeti slavne vizažistice i primjer slavnih ljepotica

Da je jesensko vrijeme idealno za nošenje odvažnih nijansi ruževa, dovoljno govori primjer slavnih ljepotica poput Olivije Palermo koja je na netom završenom Tjednu mode u Parizu svoje sjajne kombinacije obogatila jačom šminkom - ljubičastim i plavim ruževima.

Olivijin primjer prate i ostale slavne trendseterice koje se uglavnom odlučuju tamne ruževe zagasitih crvenih tonova.

Prije nego što odlučite jesenski make-up začiniti tamnim ružem, vizažistica slavnih Kate Lee, koja je zadužena za izgled glumice Kate Mare i modela Rosie Huntington-Whiteley, savjetuje kako ga uklopiti s ostatkom make-upa.

Kate Lee savjetuje da usne za početak laganom pilingirate s obzirom na to da formule tamnih ruževa imaju tendenciju usne učiniti dehidriranima. Nakon toga preporučuje korigiranje područja oko očiju odnosno svakog područja na licu s vidljivim crvenim mrljama kako kožne nepravilnosti ne bi odvraćale pozornost od prave boje ruža za usne.

'Tamnocrveni ruž koji u sebi sadrže plave podtonove prirodno povlači plave tonove tena', otkriva vizažistica nadodajući kako je za tamniji ruž poželjno napraviti neutralan make-up predlažući laganu podlogu, puder ili BB kremu i gotovo neprimjetno roskasto rumenilo kako bi se izjednačila boja tena.
Puder s fluorescentnim česticama koži će podariti prirodan sjaj, a ova slavna vizažistica umjesto njega predlaže lagani bronzer.

'Definitivno izbjegavajte tešku tehniku konturiranja i naglašavanje lica highlighterom', otkriva Kate Lee objašnjavajući da će dobivene sjene stvoriti nimalo laskav efekt u kombinaciji s odvažnom nijansom ruža.

Po pitanju oblikovanja obrva, slavna vizažistica, umjesto njihova definiranja olovkom, preferira stavljanje fokusa na njihovu prirodnu puninu pomoću gela za obrve u prirodnoj nijansi.

'Posljednje i ne manje važno – preskočite nanošenje olovke za usta', savjetuje ova slavna vizažistica naglašavajući kako je definiranje linije usana pomoću olovke prilično zastarjela tehnika, umjesto toga predlaže da na brijeg usana utapkate prozirni puder kako biste zamaglili rubove usana.

U odabiru prave nijanse tamnog ruža slavna vizažistica ključnim smatra eksperimentiranje.

'Tamni ruževi sastavljeni su od nekoliko prigušenih tonova koji imaju sposobnost naglašavanja različitih elemenata tena', objašnjava Lee.