SEVER I LAMUT

Modni jubileji na Portanova Fashion Incubatoru

01.10.2016 u 13:39

  • +26

Prva večer Portanova Fashion Incubatora

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mateja Vrčković

Bionic
Reading

Prva večer Portanova Fashion Incubatora prošla je u slavljeničkom tonu. Modni dizajneri Robert Sever i Sonja Lamut predstavili su svoje najnovije kolekcije te ujedno obilježili jubileje - Sever 15 godina dizajnerske karijere, a Sonja Lamut pet

Prvu večer regionalnog natjecanja mladih i neafirmiranih dizajnera Portanova Fashion Incubator, otvorili su svojim revijama već proslavljeni modni dizajneri Robert Sever i Sonja Lamut. Tom prigodom, u slavljeničkom tonu, obilježeno je i 15 godina dizajnerske karijere Roberta Severa te pet godina Sonje Lamut.

Sever je za ovu prigodu napravio retrospektivu najupečatljivijih komada iz svih svojih kolekcija. U čak 35 izlaza, Sever je potvrdio status doajena hrvatske mode. Za razliku od njega, Sonja Lamut je napravila kolekciju upravo za ovosezonski Portanova Fashion Incubator. Miljenica domaćih modnih urednika svoju je modnu priču započela upravo na ovom događanju 2011. godine.


Robert Sever je napravio retrospektivu svoju petnaest modnih godina

'Divno je uživati potporu ljudi koji su vjerovali u mene i kada ja nisam. Možda im nisam došla s nekim velikim životnim pričama, djevojčica koja samo želi raditi ono što voli, ali su kroz sve ove godine ispisali prve rečenice romana koji će možda jednom svi rado čitati. O iznenađenju koje su mi priredili ne trebam posebno ni govoriti, sve sam rekla suzama, vjerujem', rekla je Sonja Lamut, kojoj su organizatori priredili iznenađenje i za defile na pozornicu doveli tamburaše.


Sonja Lamut napravila je kolekciju ekskluzivno za Portanova Fashion Incubator

Na velikom finalu, koje će se održati večeras, doznat će se koja će od pet najboljih mladih dizajnerica u regiji osvojiti laskavu titulu 'Najbolji mladi dizajner by Perwoll' i kao nagradu odnijeti kući 10 tisuća kuna, kao i pozivnicu za nastup na tjednu mode BIPA Fashion.hr