JEDNOSTAVAN TRIK

Najlakši način da odaberete idealnu boju kose

28.09.2016 u 18:04

Bionic
Reading

Razmišljate li o promjeni boje kose i osvježenju nakon ljeta, pomoći će savjeti stilista za kosu koji znaju kako odabrati onu koja vam najviše laska i najbolje odgovara koži lica

Da biste najlakše odabrali odgovarajuću boju kose, trebate paziti na boju kože lica i boju očiju, barem tako savjetuje vlasnica poznatog londonskog salona Stil, Christel Lundqvist, za Daily Mail

Kao kreativna direktorica brenda Tigi koji ima mnogobrojne proizvode za kosu, Lundqvist već prema dugogodišnjem iskustvu govori da nikada nije mudro pretjerivati s promjenom boje od one prirodne jer takvu kosu imamo s dobrim razlogom.

Također, napominje da će svaki dobar frizer znati kako odabir boje kose ovisi i o podtonu kože na licu - da li je neutralan, topao ili hladan, jednako kao i koliko je upečatljiva boja očiju, zagasitija ili primjerice izraženija.

Stilistica za kosu Hannah Gaboardi, pak, kaže da ćete boju najlakše odrediti ako prethodno skinete svu šminku s lica da biste vidjeli kakvu boju i podton kože imate.

Sada slijedi simpatičan test koji uvijek možete napraviti sami, a najbolje je da ste pored prozora s dovoljno dnevnog svjetla. Uzmite traku žutog papira i prislonite ga na lice pa isto učinite s trakom u crvenoj boji.

Idući je korak da sve to ponovite sa zelenom pa bijelom ili plavom bojom. Čini li vam se da uz vašu kožu boje pristaju boje iz prve grupe, vjerojatno ćete najbolje izgledati s bojama za kosu iz tople palete, a ako su to zelena, plava ili bijela, onda vam bolje pristaju hladni tonovi.

Nadalje, ženama koje imaju topao, zlatni ton kože, uvijek će bolje pristajati prljavo bijela, karamel, neutralna smeđa ili tonovi u boji slonovače. Hladniji ten najbolje će, pak, djelovati uz izražene boje kao što je platinasto plava ili crna jer u tom slučaju najvažnije je postići kontrast.

Maslinasto zeleni ton kože lijepo podnosi zavodljivu crvenu toplu boju čokolade i karamela, a pink ton klasičnu plavu, zagasitu smeđu ili ledeno plavu. Imajte na umu da se boja kože s godinama mijenja i postaje bljeđa pa zato trebate promijeniti i boju kose te prilagoditi novim promjenama.