A TO SVI ŽELE

Trikovi pomoću kojih se svaki prostor pretvara u topli dom

01.10.2016 u 10:38

Bionic
Reading

Uređenje doma uvijek zvuči zabavno i čini se da bismo lako mogli urediti neki prostor počevši od golih zidova, ali kada dođe trenutak opremanja, lako se izgubiti u moru predmeta koji se nude. Srećom pa vrhunski dizajneri interijera vole otkriti pokoju tajnu dobrog uređenja i pomoći svojim savjetima

Savršen spoj nesavršenih detalja

Za svaki uspješno opremljen prostor uvijek je riječ o savršeno nesavršenom spoju skupih i povoljnih komada. Niti jedan vrhunski dizajner interijera neće opremiti sobu samo  skupocjenim namještajem i detaljima, bez obzira koliko veliki budžet ima. Razlog za to je vrlo jednostavan: puno skupih predmeta na jednom mjestu neće se istaknuti kako treba, a oni povoljniji idealni su da prostoru date svoj šarm i viziju toga što vama znači topli dom.


Male nesavršene stvari daju toplinu domu

Lijepo je kada svaka stvar u domu ima svoje mjesto, ali treba si dati malo oduška jer prostor treba služiti nama, a ne mi njemu. Ako primjerice imate lijep prekrivač za krevet, on ne mora biti savršeno zategnut. Probajte taj trik i vidjet ćete s koliko više gušta ćete se baciti na krevet kada znate da ga ne morate isti čas slagati. To je toplina doma i oaza za opuštanje koju svi jako želimo i ne znači da ste zbog toga neuredni.


Kuhinja stvorena za uživanje

Miješanje različitih stilova apsolutni je hit već neko dulje vrijeme i, kako piše magazin My Domaine, ne morate se slijepo držati svih pravila. U kuhinji odnosno blagovaonici ćete zanimljiv i opušteni stil najlakše stvoriti različitim stolicama, što može biti i jako povoljno rješenje. U trgovinama opremom za dom često su preostali komadi sniženi i više od 50 posto pa ćete itekako uštedjeti, a dobiti jedinstven prostor.

pastoe❔vitra❔ hay❔ In search of new chairs matching my #sinnerlig #table #decisionsdecisions tb photo #floorknaapen

Fotografiju objavljuje v i e w t o g r a p h y (@floorknaapen)


Nema savršenog doma bez osobnog pečata

Izložite najdražu knjigu, dječje crteže, fotografije s najboljih putovanja ili provoda s društvom. Bilo kakva osobna uspomena ima najveću vrijednost među svim stvarima koje ćete kupiti jer svaki put kada prođete pored fotografije koja bilježi neki dragi trenutak, znat ćete da ste u svome domu.


Slojevitost umjesto minimalizma

Bez obzira želite li osvježiti sobu ili krećete ispočetka s uređenjem, mislite na slojevitost. Minimalizam je dovoljan jako malom broju ljudi koji ne polažu toliko na toplinu, a svi ostali zapravo vole detalje. To se ne odnosi nužno na količinu predmeta i detalja, već na različite materijale i teksture u uređenju, pa prostor može biti ugodan i topao čak i ako nema puno komada namještaja niti različitih boja detalja.