A SVAKOME STOJE

Službeno je: Šiške su najtraženija frizura sezone

22.09.2016 u 09:45

Bionic
Reading

Prije nekoliko mjeseci slavne su ljepotice polako počele mijenjati svoje frizure dodajući šiške, a nakon što su poznate dame na nedavno održanoj reviji kultne londonske modne kuće Burberry sjedile u prvom redu upravo sa šiškama, postalo je jasno da se nazire novi trend

Tjedan mode u Londonu nezamisliv je bez kuće visoke mode kao što je Burberry pa su slavne dame ciljano došle baš na tu reviju i usput pokazale da su šiške postale nova najpoželjnija frizura.

Prekrasne glumice Sofia Boutella i Felicity Jones na Burberryjevoj reviji imale su svaka svoj look, ali šiške su bile u prvom planu, baš kao i na manekenki Edie Campbell. Holivudska ljepotica Jessica Biel među posljednjim je zvijezdama koje su prihvatile ovaj trend, a trenutak stvaranja nove frizure podijelila je s fanovima preko društvenih mreža.

And color by @traceycunningham1 #fringe

Fotografiju objavljuje Jessica Biel (@jessicabiel)


It djevojke današnjice poput Gigi Hadid i Kendall Jenner također imaju šiške, a platinasta bob frizura pop zvijezde Taylor Swift već je proglašena najboljom zbog oblika, lakog održavanja i upečatljivosti.

U skladu s potpunom promjenom imidža Selena Gomez posvetila se elegantnijem stilu, a njezina stilistica Kate Young ubrzo je shvatila su šiške it detalj kojim će mlada pjevačica konačno uspješno iza sebe ostaviti baby izgled.

preshow @revivaltour

Fotografiju objavljuje Selena Gomez (@selenagomez)


Zašto se odlučiti za šiške?

Šiške vam mogu pomoći da stvorite dojam užeg lica, a jedan od najpoznatijih stilista slavnih Tyler Colton rekao je za Huff Post da se u tom slučaju uvijek možete odlučiti za stil nemarnih pramenova sa strane: 'Ovakve su šiške odlične za žene koje pokušavaju stanjiti oblik lica. Nemarne šiške koje padaju sa strane odlično će pristajati uz lob ili dugu kosu.'

Ako se odlučujete za šiške, one ne bi trebale biti kraće od polovice nosa, ali neka budu s nemarnim, nejednako porezanim krajevima.

Spanish Vogue by @miguelreveriego

Fotografiju objavljuje Kendall Jenner (@kendalljenner)

Nadalje, želite li sami odrezati šiške, ipak treba malo više opreza iako znate da će vrlo brzo narasti pa srećom nema trajne štete. Poznata njujorška stilistica za kosu Dayna Goldstein otkrila je za magazin Byrdie što je sve potrebno kako bismo pravilno odrezali šiške. Kosa treba biti oprana i zatim potpuno suha, a morate biti svjesni toga da je mokra kosa duža pa budite oprezni s rezanjem. Malo ih navlažite tamo gdje ćete rezati kako bi vam bilo lakše držati pramen i vidjeti koliko režete. Krenite od sredine, odnosno pramena koji prekriva nos, i režite pod kutom od 45 stupnjeva. Najbolje je držati pramen između dva prsta i režite, a po malo jer je bolje kratiti više puta nego pretjerati. Nakon što budete zadovoljni sredinom krenite sa svake strane prema krajevima.