CHIC I UDOBNO

Četiri modela cipela koje će vladati ove jeseni

23.09.2016 u 06:30

  • +11

Cipele

Izvor: Promo fotografije / Autor: Zara/hm/Mango/Asos/Pull&Bear

Bionic
Reading

Još nas očekuje nekoliko jako lijepih dana, ali polako razmišljamo o tome kako spariti jesenske krpice. Ukoliko ste prošle sezone kupili gležnjače od brušene kože, volite niske tenisice ili resice, već ste spremni za prve hladnije dane

Brušena koža srednje visine

Dizajnerica Jane Frances, koja stoji iza brenda Dear Frances, nikako ne preporučuje investiranje u takozvane flatformice, a ako poslušate njezin savjet, ove jeseni odabrat ćete čizmice koje sežu malo više iznad gležnja, one srednje visine. Nećete pogriješiti ni ako se odučite za već nekoliko sezona mnogima omiljene modele od brušene kože. Stilist i dizajner Neil J. Rodgers također na vrh svoje liste stavlja čizme od brušene kože kao trend koji je idealan i ove jeseni, a posebno mu se sviđaju one u tamnocrvenoj boji.

Izvezeno ili resice za upečatljiv dojam

Poznata dizajnerica Rebecca Minkoff voli malo pomaknute modele čak i kada su cipele u pitanju, pa joj se ove sezone jako sviđaju izvezeni modeli koji pomalo podsjećaju na etno look ili oni već viđeni s resicama.

Cipele mule s blok petom

Kreativna direktorica Aske, Kate Gordon, ove jeseni planira nositi model mule, a nama ih je najlakše zamisliti kao natikače s petom. U svojoj kolekciji izdvaja taj popularni model s još popularnom blok petom. Gordon se zasitila pretjeranih metalnih ukrasa i zakovica na čizmama, a ove sezone za nju su out štikle s izraženo šiljastim vrhom.

Ženstvene tenisice idu uz bilo koju krpicu

U posljednjih nekoliko sezona tenisice su postale nezamjenjiva obuća i prije desetak godina nitko ih se ne bi usudio spojiti s haljinama i suknjama. No danas je takav styling znak da pratite modu. Zapravo, kome se to ne bi svidjelo kada su tenisice postale lijepe i ženstvene, a i dalje su udobne. S time se slaže i kreativna direktorica brenda Kaanas, Liliana Acevedo. Za modni portal Who What Wear ističe da zbog novih modnih trendova robusnije, visoke tenisice neće biti u prvom planu pa će ljubiteljice mode radije birati klasične, mekše i niske komade.