MILIJUNSKE ZARADE

One su najtraženije i najbolje plaćene ljepotice na svijetu

31.08.2016 u 11:22

Bionic
Reading

Iako je Gisele Bündchen prošle godine objavila da više neće nositi modne revije, i dalje je uvjerljivo najbolje plaćena manekenka na svijetu sa zaradom od 30,5 milijuna dolara u protekloj godini. Dugonoga Brazilka po 14. put zaredom našla se na vrhu liste najbolje plaćenih manekenki na svijetu, dok je drugo mjesto s 20 milijuna dolara manjom zaradom zauzela Adriana Lima

Gisele Bundchen i dalje godišnje zarađuje neusporedivo više od kolegica koje su se našle u društvu 10 najbolje plaćenih manekenki, na listi koju svake godine sastavlja Forbes. Iako je u 2015. zaradila skoro 15 milijuna dolara manje nego u 2014. zahvaljujući unosnim ugovorima s Chanelom, Carolinom Herrerom i Panteneom, ugovorima za SkyTV u rodnom Brazilu te vlastitim kozmetičkim i modnim linijama, zarada ove 36-godišnje ljepotice još uvijek je enormna.


Gisele Bundchen

S gotovo tri puta manjom zaradom na drugom mjestu našla se njezina sunarodnjakinja Adriana Lima, najdugovječnija Victorijina anđelica u povijesti, koja osim od tog modnog diva ubire čekove i od Maybellinea i satova IWC, što joj je u proteklih godinu dana donijelo ukupno 10,5 milijuna dolara.


Adriana Lima

No najvećim rastom zarade može se pohvaliti trećeplasirana Kendall Jenner jer je u protekloj godini stekla 10 milijuna dolara, što je 150 posto više u odnosu na godinu ranije. Članica klana Kardashian u prošloj godini nosila je najvažnije modne revije, potpisala ugovore s Estee Lauderom i Calvinom Kleinom, a može se pohvaliti i s preko 64 milijuna sljedbenika na Instagramu.


Kendall Jenner

No Jenner treće mjesto dijeli s Karlie Kloss, američkom ljepoticom koja je udvostručila zaradu u zadnjih godinu dana zahvaljujući većem broju kampanja od bilo koje druge manekenke na listi - bila je zaštitno lice za čak 18 brendova, od L’Oréala do nakita Swarovski.


Karlie Kloss

Nove na Forbesovoj listi top 10 su Gigi Hadid i britanska ljepotica Rosie Huntington-Whiteley, a zaradile su svaka po devet milijuna dolara.

Digitalnu slavu i utjecaj na društvenim mrežama, osim Kendall Jenner, sjajno je iskoristila njezina najbolja prijateljica, 21-godišnja Gigi Hadid, kojoj je 22 milijuna sljedbenika donijelo između ostalog unosne ugovore s Maybellineom i Tommyjem Hilfigerom.


Gigi Hadid

Veliku zaradu Huntington-Whiteley može zahvaliti honorarima za uloge u novim nastavcima'Pobješnjelog Maxa' i 'Transformerima', a bogatstvo joj se povećava i zahvaljujući odjevnim i kozmetičkim linijama koje pod svojim imenom prodaje u Marks and Spenceru.


Rosie Huntington-Whiteley

Na sedmom mjestu, sa zaradom od 8,5 milijuna dolara, našla se Cara Delevingne, koja je zadnjih godinu dana manekensku karijeru podredila filmskoj, no i dalje ima višemilijunske ugovore s YSL Beauty, Burberryjem i Tag Heurom.


Cara Delevingne

Južnoafrička ljepotica Candice Swanepoel zauzela je osmo mjesto, a plavokosa Victorijina anđelica u društvu top 10 prvi put se našla 2012. Zanimljivo je da Victorijine anđelice čine gotovo 30 posto najplaćenijih manekenki na Forbesovoj listi, što mogu zahvaliti unosnim ugovorima s tom modnom kućom.


Candice Swanepoel

Prva Azijatkinja koja se našla još 2013. na Forbesovoj listi bila je Liu Wen, a zaradom od sedam milijuna dolara osigurala je deveto mjesto na listi, najviše zahvaljujući ugovorima za Estee Lauder i La Perlu.


Liu Wen

Australska manekenka Miranda Kerr našla se na desetom mjestu za zaradom od šest milijuna dolara, što je pola milijuna više u odnosu na godinu prije. Bivša Victorijina anđelica ima ugovore s brendovima Wonderbra, Escada, Royal Albert, ali i vlastiti beauty brend Kora Organics.


Miranda Kerr

Kate Moss, koja je zauzela 13. mjesto sa zaradom od pet milijuna dolara, jedina je manekenka s prve Forbesove liste najbolje plaćenih slavnih osoba iz 1999., a koja se i ove godine našla na listi najbolje plaćenih modela.


Kate Moss