FASHION GURU:

Severina je naučila lekciju i iskupila se za kiks

16.08.2016 u 11:25

Bionic
Reading

Kao i svake godine, Dubrovnik je zvijezda jadranske obale pa ne čudi to što privlači velik broj poznatih osoba. Žalosno je samo to što se u mjesec dana skupe svi koji misle da znače nešto na društvenoj sceni, doduše ima i onih koji zaslužuju naslikavati se u Dubrovniku, ali i onih koji su više za šetnje po Selcu, zaključio je dežurni modni kritičar tportala Fashion Guru, dotaknuvši se ovoljetne mode sa Straduna

Nakon tog vrhunca sezone, kad je jedino važno biti viđen u gradu podno Srđa, Dubrovnik im prestaje biti zanimljiv i tek tad se lijepo može uživati u babljem ljetu i ljepotama grada bez borbe s turistima i hordama kruzeraša.

Dubrovnik prednjači i po pitanju stajlinga, no daleko je to ipak od St. Tropeza, Positana, Portofina i sličnih in odredišta…

I ovoga ljeta nagledali smo se svega, od nabadanja u vrtoglavim potpeticama i neprimjerenim sandalama po skliskom Stradunu pa do neuspješnih pokušaja kreiranja ležernog looka… Bilo je tu i nekih bezveznih momenata koje bi bilo suvišno komentirati…


Kad već dolaziš u takav grad, koji ipak ima određeni imidž, onda trebaš paziti što stavljaš na sebe, a odlaziti u Dubrovnik samo da se naslikavaš bezveze je jer on nudi puno toga, od prekrasnih plaža do zanimljivih mjesta, pa nije potrebno dolaziti samo zato da bi bio viđen na Stradunu. Ili je nekima, s obzirom na cijene, jedino preostalo šetati se…

Sva sreća da je došla Ivanka Trump i osvježila dubrovački street style. Pokazala je kako se treba odijevati danju i po najvećim vrućinama, a mini modnu lekciju dala je i supruga The Edgea iz benda U2, Morleigh Steinberg, prošetavši se u prekrasnoj crvenoj haljini i udobnim, ali trendi šlapama.


Srećom, stranci i naši koji ipak donekle putuju u neka mondena mjesta znaju kako se treba oblačiti, a ostalima bi bilo najbolje da dva mjeseca prije odlaska u Dubrovnik kupe modne magazine i pogledaju kako to izgleda u luksuznim ljetovalištima i onda tek krenu u đir po Stradunu.

Čak je i Severina ovoga ljeta naučila lekciju i iskupila se za kiks otprije dvije godine - shvatila je konačno da je na Stradunu najlakše pozirati u ravnim sandalama.

Neke Splićanke, poput Jelene Rozge, koja je prođirala gradom usred dana, ipak razumiju kako treba hodati po zvizdanu.

Na kraju, moram zaključiti da daleko najbolje sandale Straduna ipak ima Sanja Duggan


A kad malo razmislim, ne znam ni gdje bi ih ostale dame mogle kupiti, jer je nestao i zadnji dućan s cipelama na Stradunu pa sad tamo možete nabaviti jedino pecivo.

Kad su muškarci u pitanju, najbolje odjeven je opet stranac, svima dobro znani beogradski glumac Ljubiša Samardžić koji godinama ljetuje u Dubrovniku.

Ljubiša Samardžić i košarkaš Dalibor Bagarić