U STAROJ HALJINI

Slavna oskarovka potukla Evu Longoriju i Michelle Obamu

28.07.2016 u 21:40

Bionic
Reading

Slavna oskarovka Meryl Streep pridružila se slavnima održavši motivacijski govor na Demokratskoj konvenciji u Philadelphiji pojavivši se u već viđenoj, ali za to događanje itekako prigodnoj haljini

Nakon što su svojim govorom Eva Longoria i Michelle Obama uveličale Demokratsku konvenciju, na red je došla slavna oskarovka Meryl Streep

Svoj motivacijski govor Streep je održala u prigodnoj haljini patriotskog motiva. Haljina je djelo francuske modne dizajnerice Catherine Malandrino, a ovo nije prvi put da je se moglo vidjeti u njoj. Svoju ljubav prema domovini u modnom smislu prvi je put iskazala na premijeri filma 'Doubt' noseći identičnu haljinu u kojoj se sada odlučila pojaviti na Demokratskoj konvenciji u Philadelphiji.

Haljina s motivima američke zastave nije zaintrigirala isključivo slavnu oskarovku. U njoj su se mogle vidjeti i slavna Halle Berry 2001. na premijeri holivudskog hita 'Swordfish', a 2013. u njoj se pojavila i pjevačica Katy Perry. Ta se haljina na sceni prvi put pojavila 2001., a nanovo je lansirana 2008. u čast pobjede Baracka Obame na američkim predsjedničkim izborima.

Whose broad stripes & bright stars?!

Fotografiju objavljuje KATY PERRY (@katyperry)

U razgovoru za časopis Allure direktorica marketinga brenda Malandrino izjavila je kako su bili i više nego počašćeni ponovno vidjeti Meryl Streep u haljini rekavši kako je to događanje bilo 'pobjeda ove haljine, za koju ne postoji bolja osoba od kultne i hvaljene glumice kao što je Meryl Streep'.

Iako haljina francuske dizajnerice već dugi niz godina uživa popularnost, nije jedini primjer odjevnog predmeta s američkim motivom. Francuske modne kuće poput Givenchyja i Chanela lansirale su verzije inspirirane motivom Betsy Ross. Kanadski duo Dsquared2 nekoliko je puta pokazao privrženost crvenim, bijelim i plavim motivima, a francuska modna kuća Balmain jedno je vrijeme pokušavala prodati top s motivom američke zastave i zakovicama po cijeni višoj od 10 tisuća kuna.

Haljina Meryl Streep, međutim, više nije u prodaji, ali čelnici brenda razmišljaju o ideji kreiranja novih kreacija identična motiva ako za njima bude potrebe na tržištu.