HIT NA INSTAGRAMU

Kako su zabavni luftići postali neophodan ljetni rekvizit

25.07.2016 u 22:42

  • +14

Hit luftići u bazenima slavnih

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/ Tatjana Janković

Bionic
Reading

Instagram kao najpopularnija društvena mreža današnjice već se neko vrijeme smatra izvorom najvećih trendova. U ljetnim mjesecima ova mreža vrvi fotografijama slavnih koji zabavu u bazenu ne mogu zamisliti bez gigantskih i živopisnih luftića

Ovaj must have ljetni rekvizit svoju popularnost najviše može zahvaliti upravo slavnima koji ne propuštaju priliku objaviti fotografije sa zabava na bazenima u društvu eklektičnih zračnih madraca.

Zabavni gumeni rekviziti, koji uglavnom stižu u formi ružičastih plamenaca, komada pizze, zlatnih i bijelih labudova, jednoroga, lubenica ili slatkih krafni, već dulje vrijeme nisu rezervirani isključivo za djecu. Nakon što su prošle godine slavne dame svoje ljetne zabave na bazenu upotpunile šarenim luftićima i uljepšale njima svoje profile na Instagramu prodaja im je skočila do neviđenih granica.

U mnoštvu gumenih ludorija na napuhavanje ističu se one u obliku labuda, a gumeni labudovi su se prvi put pojavili na sceni 2006. godine. Djelo su njujorške kompanije Swimline, specijalizirane za ovu vrstu dodataka. Samo ove godine njujorška kompanija uspjela je prodati oko 300 tisuća svojih labudova po cijeni od 40 dolara, ili nešto manje od 300 kuna, naspram 80 tisuća prodanih primjeraka prošle godine.

U popularnoj web trgovini Amazon ovi labudovi se trenutno nalaze na šestom mjestu najprodavanijeg proizvoda u kategoriji vrta. Sudeći prema podacima Sellicsa, alata praćenja prodaje na Amazonu, dnevno prodaju oko 94 gumena labuda.

Osjetno veći broj prodanih primjeraka gumenih dodataka prvi put je zabilježen 2014. godine, kada je ugledni Wall Street Journal objavio članak o njihovoj popularnosti u Hamptonsu - omiljenom odmaralištu bezobrazno bogatih Njujorčana.

Da uistinu idu u korak sa svjetskim trendovima, nedavno su potvrdile i slavne Hrvatice, poput kraljice estrade Severine, koja je u društvu Ive Balent i supruge Željka Joksimovića uživala na gumenim plamencima, jednorogima i labudovima. Ovom društvu na luftićima fotkom na Instagramu pridružila se bivša misica Martina Todorić u društvu dugogodišnje prijateljice i suvlasnice Clan storea, Jasmine Bagarić

Live your life and forget your age

Fotografiju objavljuje Jovana Joksimovic (@jovanamac)