IKONA STILA

Lijepa kraljica briljira i u staroj Zarinoj haljini

22.07.2016 u 18:32

  • +10

Kraljica Letizia

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Španjolska kraljica Letizia poznata je po modernim, ali uvijek profinjenim modnim kombinacijama, recikliranju već viđenih komada odjeće i ljubavi prema španjolskim dizajnerima i brendovima

Bivša novinarka i kraljica čijim venama ne teče plava krv izgledala je senzacionalno na dodjeli španjolskih modnih nagrada u madridskom muzeju Traje. Za tu je prigodu štedljiva kraljica iz ormara izvukla svilenu haljinu s cvjetnim printom s potpisom najpopularnijeg lanca ulične mode – Zare.

Haljina boje slonovače s hrabrim cvjetnim uzorkom bila je odličan izbor za 43-godišnju kraljicu, a outfit je podignula clutch torbicom u ružičastoj nijansi domaćeg dizajnera Adolfa Domingueza. Odlučila se za cipele, također španjolskog brenda Magrit u nude nijansi jer vizualno produžuju noge i zaokružila izgled visećim statement naušnicama Antona Heunisa.

Zarinu cvjetnu haljinu nosila je već nekoliko puta, a riječ je kreaciji iz proljetne kolekcije 2011.

Otkako je njezin suprug, kralj Felipe zasjeo na tron, nakon abdikacije svog oca, kralja Juana Carlosa I., Letizia je postala zanimljiva javnosti ne samo zbog svog atraktivnog izgleda, već i zbog modnih izbora koji su sve samo ne tradicionalni.

Poznata je po tome što redovito reciklira outfite, baš poput Kate Middleton, no njezini su stylinzi daleko zanimljiviji i moderniji od onih kojima je sklona najpopularnija članica britanske kraljevske obitelji.

Najčešće bira kreacije španjolskih high street brendova kao što su Zara, Mango, Uterque, Masimo Dutti i Magrit, a u svečanim prigodama uglavnom nosi haljine koje potpisuje španjolski dizajner Felipe Varela. No lijepa kraljica vjerna je već godinama i poznatoj njemačkoj modnoj kući Hugo Boss, čije kreacije često nosi.