'ČEGA DA SE SRAMIM?'

Hrvatska plus size ljepotica: Sretna sam što imam strije i celulit!

22.07.2016 u 12:12

Bionic
Reading

Prva hrvatska plus size ljepotica Lucija Lugomer, poput slavnog britanskog modela Iskre Lawrence, na s društvenim mrežama često objavljuje inspirativne poruke uz svoje neretuširane fotografije

Poput 25-godišnje plus size manekenske zvijezde Iskre Lawrence koja je nedavno napisala da je savršenstvo ionako precijenjeno, i lijepa je Lucija Lugomer u misiji mijenjanja modnih standarda pa često na društvenim mrežama objavljuje svoje fotografije na kojima ne skriva nepravilnosti, već ih ponosno ističe.

Lucija je na Instagramu objavila najnoviju fotografiju na kojoj u donjem rublju ukazuje na strije na koje je, kaže ponosna, jednako kao i na celulit.

'Digla sam se ujutro, po običaju, oko 8 sati... I hodam tako stanom još u polusnu, pogledam se u ogledalo i mislim si u glavi: Pa baš dobro izgledam, kaj? Ha-ha.

Vidim svoje strije, celulit, sve svoje mane i shvatim koliko sam sretna što ih imam! što sam 'drugačija'!

Ne znam koliko se vidi pod ovim svjetlom na slici, ali moje strije sežu sve do madeža! Da! Moja dva zalaska sunca, kako ih ja zovem, i s jedne i s druge strane!

Imam ih i po nogama, i rukama i grudima... ma koliko god želite. To je moje! Sjećam se kako sam kao curica gledala i pipkala strije, nisam znala što su i zašto su tu. Bila sam najviša u razredu, krenula sam brzo profesionalno u sport, brzo postala žena... Tiha, izgubljena i zamišljena. Danas je ovo moj ponos do suza smijalica! Moja iskrenost vama!

#BodyShaming je nešto što tone u duboki san, a ja sam iznimno svjesno ponosna što predstavljam sve što je stvarno, iskreno i rezultira zadovoljnim!

Volite sebe i svoje tijelo, brinite se za njega jer je upravo ono, ono što vas prezentira nepoznatom, a vama najvažnijem! Tko nas nosi nego vlastito tijelo, ono nam ostaje zauvijek! Čega da se sramim? Same sebe?! Onda bolje da ni ne izlazim iz stana i živim u osami dok me više neće biti. Ma jok! Život je prelijep!' zaključuje 22-godišnja ljepotica.

Digla sam se ujutro, po obicaju, oko 8 sati... I hodam tako stanom jos u polu-snu, pogledam se u ogledalo i mislim si u glavi: 'Pa bas dobro izgledam, kaj? Haha' ?? Vidim svoje strije, celulit, sve svoje 'mane' i shvatim koliko sam sretna sto ih imam! Sto sam 'drugacija'! ???? Ne znam koliko se vidi pod ovim svijetlom na slici ALI moje strije sezu sve do madeza! Da! Moja dva zalaska sunca, kako ih ja zovem, i s jedne i s druge strane! ???? Imam ih i po nogama, i rukama i grudima...ma koliko god zelite. To je moje! *Sjecam se kako sam kao curica, gledala i pipkala strije, nisam znala sto su i zasto su tu. Bila sam najvisa u razredu, krenula sam brzo profesionalno u sport, brzo postala zenom... Tiha, izgubljena i zamisljena. Danas je ovo moj ponos do suza smijalica! •Moja iskrenost VAMA!• #BodyShaming je nesto sto tone u duboki san ??..a ja sam IZNIMNO svjesno ponosna sto predstavljam sve sto je stvarno, iskreno i rezultira zadovoljnim! ???? Volite sebe i svoje tijelo, brinite se za njega jer je upravo 'on' ono sto Vas prezentira nepoznatom, a Vama najbitnijem! Tko nas nosi nego vlastito tijelo, ono nam ostaje ZAUVIJEK!?? Cega da se sramim? Same sebe??!! Onda bolje da niti ne izlazim iz stana i zivim u osami dok me vise nece biti. Ma jok! Zivot je prelijep! YOU SHOULD DO THE SAME!!! Ps., muskarci, djelite ovo svojim ZENAMA! #bodyshaming #fashionblogger #curvymodel #modellife #brunette #body #happy #healthy #love #plussizemodel #mybodyismytemple #loveyourself #curvy #curves #model #smile #natural #modeling #woman #rights #beautiful #allmine #beautybeyondsize #beautyisnotasize #instastyle #xl #croatia #instamood #beautycomesfromwithin

A photo posted by LUCIJA LUGOMER (@lusiluerplussizemodel) on


Prepuna samopouzdanja, prelijepa brineta uporno ruši stereotipe i najbolji je dokaz da ljepota dolazi u svim veličinama, a ne krije koliko je ponosna što predstavlja sve što je stvarno.

Nakon što je o njoj pisao talijanski Vogue, Lucija je nedavno potpisala prvi ugovor s inozemnom agencijom Baker Model Management, kao prva ljepotica koje nije iz Amerike već iz Hrvatske.

'Sve imam za osvajanje svijeta koji ionako već jako lijepo reagira na mene', rekla je Lucija za tportal.