MODNI HOD PO VODI

Spektakularnom revijom Fendi ušao u povijest

08.07.2016 u 14:09

  • +13

Fendi

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Poznata modna kuća Fendi sinoć je ušla u povijest kao prva modna kuća koja je organizirala reviju na poznatoj rimskoj Fontani di Trevi

Spektakularnu reviju na povijesnoj rimskoj fontani, čiju je obnovu sufinancirala upravo modna kuća Fendi, nisu propustile brojne zvijezde uključujući glumicu Kate Hudson koja se pojavila u svijetloplavoj haljini od šifona, i talijansku glumačku divu Ornella Muti

Osim što je poznata rimska fontana poslužila kao kulisa velike revije haute couture modne kuće Fendi, za potrebe događanja napravljena je staklena pista pozicionirana iznad vodenog dijela fontane, na kojoj su se ponosno prošetali poznati svjetski modeli.

What a spectacular show....and I even got to make a wish✨✨@Fendi

Fotografiju objavljuje Kate Hudson (@katehudson)


Vodena pista očekivano je oduševila zvjezdano mnoštvo poput blogerica Chiare Ferragni, Chriselle Lim i Anne Della Russo koje su svaki trenutak revije odlučile zabilježiti i podijeliti na društvenim mrežama.

Cjelokupno događanje organizirano je uoči proslave 90. godišnjice rada modne kuće Fendi koja je originalno nastala u Vječnom Gradu.

Iako se Tjedan visoke mode tradicionalno održava u Parizu, modna kuća Fendi pobrinula se da svoje zvjezdane uzvanike ovlaštenim zrakoplovima dovede do Rima i fontane di Trevi na kojoj se održala nezapamćena revija koju jedino može nadmašiti ona u režiji Fendija održana 2007. na Kineskom zidu.

Jedini nedostatak revije, mnogi su vidjeli u prevelikoj udaljenosti između piste i sjedećih mjesta čime je smanjen konkretan uvid u 46 senzacionalno izrađenih komada iz haute couture kolekcije poput pet tisuća ručno izrađenih rupa načinjenih na roza janjećoj koži koje su od duge kožne haljine imale efekt čipke.

A fantastic fairy tale come to life. @kendalljenner #Fendi90Years #LegendsandFairytales

Fotografiju objavljuje Fendi (@fendi)

Inspiraciju i polaznu točku za novu kolekciju slavni Karle Lagerfeld, koji je nedavno proslavio 50. godišnjicu na čelu modne kuće Fendi, pronašao je u zbirci bajki iz 1914. naslova 'East of the Sun and West of the Moon' danskog umjetnika Kaya Nielsena. Upravo nekolicina njegovih ilustracija direktno je inspirirala nastanak nekolicine komada iz aktualne kolekcije.

'Kolekciju sam nazvao 'Legende i bajke' jer predstavljeni komadi nisu za svakoga već ljude koji vode posebnu vrstu života', otkriva Kaiser koji je, između ostalog, napravio prave kapute princeza od kanadske kune s detaljima intarzije na leđima.